Kaže da "bukvalno skida meso sa noge": Srbina ujela riba u Grčkoj, dete mu ima ranice!
Riba, ilustracija, Foto: Dado Đilas

strašno!

Kaže da "bukvalno skida meso sa noge": Srbina ujela riba u Grčkoj, dete mu ima ranice!

Srbin se kupao u Grčkoj, pa iz vode izašao sa jezivom ranom od ugriza ribe

Objavljeno: 22:18h

Srpskog turistu koji letuje na Lefkadi nepoznata riba ugrizla je za list noge. Tačnije, njega je interesovalo koja riba tako grize. Kako kaže, i na kolenu ima jedan manji ugriz, dok i starije dete takođe ima dve ranice.

"Kida komad mesa sa noge, bukvalno", napisao je on, a to se i vidi na fotografiji. On nam je poslao i fotografiju riba koje su napravile takvu ranu. Kada uporedimo šta je jedan korisnik naveo u komentaru, moguće je da je u pitanju riba ušata odnosno oblada melanura.

On je objasnio da letuje na zapadnoj obali Lefkade.

Drugi korisnici počeli su da se šale i da pominju pirane i bebe ajkula, koje se "vežbaju". Dok je jedna Jasmina napisala da je pre nekoliko godina isti problem imala u Nidriju i da "uopšte nije prijatno". Pridružila se i Snežana, dok je jedan Nikola napisao da mu se isto juče desilo. "Jeste sigurni da niste već imali ranicu pa da su ribice to grickale", "Više liči na posekotinu od školjke ili kamena", navode u komentarima.

Ima onih koji letuju na Lefkadi i koji kažu da im se nikad ništa slično nije desilo.

Prema rečima srpskog turiste sa Lefkade, napad se desio na dve različite plaže, ali kaže on nije jedini koji je završio sa ugrizom, već se, kako navodi, mnogi ljudi žale.

"Od Španije do Grčke se događa kada je more toplo da ušata (oblada melanura) – mala siva riba s crnom tačkom na repu gricka kupaće ... Španija ove godine beleži prosečno 30-tak intervencija dnevno", navodi se u jednom komentaru.

"Čini se da ste naišli na diplodus sargus, poznatog i kao sargo ili beli morski brancin. Oni su obično dugački 10 do 15 centimetara, i autohtoni su za Sredozemno more. Njihovo grickanje se u poslednje vreme pojačalo. Kupači često prijavljuju da ih ribice zveckaju, a ove morske brancine privlače stare rane, mrtva koža i čak proširene vene. Ako imate manje posekotine, otvoriće ih – mogu da osete krv!", navodi se u drugom komentaru.

Kako je on naveo za Telegraf, bio je i kod lekara, ali mu tamo nisu dozvolili da navede da ga je ugrizla riba, već da se posekao na kamen.

Bonus video:

03:09

AKO KREĆETE IDUĆEG VIKENDA NA MORE, RAZMISLITE DVAPUT! Iz AMSS poručuju: Na prelazima nekoliko sati čekanja, I TO NIJE SVE

(Espreso/Telegraf.rs/J.V./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.