Srbi snimili jednu od najotrovnijih riba! Ako je vidite ovo nikako ne radite, pune su toksina (VIDEO)
Otrovna riba, Foto: Printscreen/Instagram/Nikana.gr

opasnost za turiste

Srbi snimili jednu od najotrovnijih riba! Ako je vidite ovo nikako ne radite, pune su toksina (VIDEO)

U pitanju je vrsta "srebrnasta naduvača"

Objavljeno:

Srbi koji trenutno letuju na Kipru, pronašli su jednu od najotrovnijih vrsta ribe.

Naime, na Instagram stranici Nikana.gr objavljen je snimak na kome se vidi ova riba na jednoj od plaža.

U pitanju je vrsta "srebrnasta naduvača" koja se širi usled velikih vrućina i visokih temperatura mora. Ona je inače puna toksina.

"Juče smo dobili fotografije i snimke naših turista na Kipru koji su snimili veoma otrovnu ribu, takozvanu srebrnastu naduvaču. Toplotni talasi i klimatske promene omogućili su ovoj invazivnoj vrsti da se širi, posebno na Kipru. Ova vrsta ribe je veoma otrovna. Tetrodotoksin koji imaju u sebi je jedan od najjačih toksina uopšte. Ipak, ona više predstavlja opasnost po morski ekosistem, a manje po ljude. Da biste se otrovali morate jesti ovu ribu, a neće vas ujesti ako je prvi ne dirate. Ne kreću se u plićaku, već u dubinama", stoji u videu objavljenom na stranici Nikana.gr.

Kako dalje piše u snimku, morski toplotni talasi koje izazivaju klimatske promene dovode do ugrožavajućih invazivnih riba i meduza u grčke vode, menjajući morski biodiverzitet.

"Klimatske promene prisiljavaju ribe iz Indijskog okeana i Pacifika da migriraju iz toplijih u hladnije vode, poput onih u Mediteranu. Na svom putu prema zapadu, prolaze kroz Suecki kanal. Ove egzotične vrste koje dolaze iz istočnih voda nazivaju se invazivnim ribama, jer njihovo prisustvo i ponašanje narušavaju mediteranski morski ekosistem", piše u opisu videa.

Bonus video:

04:19

CRVENO MORE JE OKIDAČ PRELIVANJA SUKOBA NA CEO SVET! Samardžija ukazao na NAJVEĆU OPASNOST PO SAD:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.