Prijepoljci spas od tropskih vrućina pronašli na plaži koja je raj: Kažu da im more pored ove lepote ne treba
Plaža Petrovac, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

LEPOTE SRBIJE

Prijepoljci spas od tropskih vrućina pronašli na plaži koja je raj: Kažu da im more pored ove lepote ne treba

Ova plaža je zaista ogroman potencijal

Objavljeno:

Vreli talas drma Srbiju, a nije pošteđeno ni Prijepolje. Iako nisu toliko daleko od Crnogorskog primorja, oni koji su ostali u gradu traže spas u reci Lim. Ono što je fantastična vest koja je obradovala sve građane jeste da je plaža Petrovac zasijala u punom sjaju. Spas od vrućina na njoj su pronašle sve generacije, ali pre svega mališani.

- Ovde nam je odlično, pored ovakve reke ne treba nam more. Volela bih samo da ima na plaži peska pa da možemo da igramo odbojke, ili možda da se organizuje neka školica plivanja, ali i ovako je zaista odlično, kažu za RINU mališani iz Prijepolja.

1 / 10 Foto: RINA/Ustupljene fotografije

Da bi plaža dobila novi sjaj potrudili su se sami meštani naselja Velika Župa i članovi organizacionog odbora plaže Petrovac, a pomoć lokalne samouprave takođe nije izostala.

- Prijepolje nema uređenjo kupalište kao ni bazen, ova plaža je zaista ogroman potencijal koji se u budućnosti mora i više razvijati kako bi smo ovde imali mnogo više sadržaja za naše kupače, rekao je Elvin Banjica, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Meštani takođe apeluju na svoje komšije i sve posetioce da vode računa o ovom prirodnom biseru i da sav otpad ne ostavljaju na plaži, već da ga pokupe iz sebe.

Bonus video:

00:55

Crvene mrlje pljutaju rekom Lim kod Priboja

(Espreso/RINA/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.