Srpkinja otkrila šta je šefica uradila njenoj koleginici na poslu: Zbog jedne stvari nije smela da kaže nadređenima
Beograd/Ilustracija, Foto: Tamara Trajković

iskustvo

Srpkinja otkrila šta je šefica uradila njenoj koleginici na poslu: Zbog jedne stvari nije smela da kaže nadređenima

Objava je izazvala veliki broj reakcija među kojima su mnogi bili zgroženi reakcijom šefice

Objavljeno: 12:01h

Roditeljstvo se često posmatra kao jedno od najvažnijih životnih iskustava, ali za mnoge ljude, život bez dece je svestan izbor ili neizbežna stvarnost. Upravo takve osobe često nailaze na predrasude i osuđujuće komentare, kao što je bio slučaj sa jednom Srpkinjom koja je pretrpela neprimerene komentare na svom poslu.

Priča o ovoj neimenovanoj Srpkinji našla se na Reditu u okviru "Život bez dece - merilo neuspeha" objave gde je jedna neimenovana žena podelila navodno neprijatno iskustvo svoje koleginice sa posla.

"Koleginica je podelila svoje iskustvo sa prethodnog posla rekavši da ju je tokom jedne svađe njena šefica nazvala 'jalovom nerotkinjom' zbog toga što nema decu. Šefica nikad nije odgovarala za to jer su bile same kad se svađa desila i ona to nije mogla da dokaže nadređenima.

Trudnica
Trudnicafoto: Sam Edwards / Hoxton / Profimedia

Zašto ljudi koji nemaju decu svojim ličnim izborom, iz zdravstvenih razloga ili zbog nemogućnosti da pronađu partnera/partnerku često nailaze na osudu pa i uvrede? Da li mislite da je osoba, koja nije postala roditelj, neuspešna/nekompletna iako je na svim ostalim poljima ostvarena?", napisala je ona.

"Dete je u balkanskom mentalitetu obaveza"

Objava je izazvala veliki broj reakcija među kojima su mnogi bili zgroženi reakcijom šefice.

"Uspešna osoba je ona koja je 'uspela' da živi onako kako je htela. Po mom mišljenju merilo uspeha nije ni broj dece ni pare na računu nego koliko si ti srećan i ostvaren u svom životu", "Izuzetno ružno ponašanje, izuzetno. To je problem našeg društva, jer je jedino merilo ženskog života koliko puta i kako se porodila. Carski? Ne daj Bože. Nisi rodila? Kad misliš? Ne planiraš? Kako si sebična", "Kao neko bez dece, mogu samo da kažem da sam mnogo puta u životu i poslu naj***ala jer nemam decu. 'Mozes ti, nemaš obaveze'. Dete je, inače, obaveza u balkanskom mentalitetu, kao pranje veša npr. Inače, izraz 'jalova', koji je postao i uvreda za žene među mlađom muškom populacijom, treba kažnjavati", glasili su samo neki od komentara ispod objave.

Bonus video:

09:55

KLJUČAN PROBLEM JE KOMUNIKACIJA IZMEĐU LEKARA I TRUDNICA! Macura: Porodilje su uskraćene o postupcima koji slede

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.