Stranac pitao kakav je život na Balkanu, a Hrvat odmah komentarisao Srbiju: Srbi ostali u čudu - ovo će se pamtiti
Srbija i Hrvatska, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

društvene mreže

Stranac pitao kakav je život na Balkanu, a Hrvat odmah komentarisao Srbiju: Srbi ostali u čudu - ovo će se pamtiti

"Kakav je život na Balkanu? I kako bi se mogao razlikovati od života u zapadnoj Evropi, Americi, itd?"

Objavljeno:

"Kakav je zapravo život na Balkanu?", ovako glasi pitanje koje je postavio jedan stranac, a potom dobio odgovore koje nije, priznaje, očekivao.

Stranac je u okviru svoje anonimne objave upitao Balkance da mu objasne kako stvarno izgleda život na našim prostorima i koje su to razlike koje su karakteristične za Balkan.

"Kakav je život na Balkanu? I kako bi se mogao razlikovati od života u zapadnoj Evropi, Americi, itd?", zanimalo je njega.

Pored ostalih balkanskih naroda, našli su se i komentari Srba i Hrvata, koji su imali da kažu po koju reč i za jednu i za drugu zemlju.

"Sikćemo jedni na druge ali se volimo"

Наjpre se javio jedan Grk, te svojim komentarom nasmejao mnoge.

"Neverovatno loše upravljanje, nedokučivo moronski ali beskrajno dopadljivo", rekao je on.

Neki drugi Balkanac je napisao:

"Proveli smo više od 1.500 godina pokušavajući da ubijemo jedni druge i na kraju smo podelili naše kulture jedni sa drugima. Sada smo kao gomila mrzovoljnih starih mačaka koje stalno sikću jedna na drugu, ali duboko u sebi mi smo porodica i volimo se kao braća".

"Srbija se mora posetiti"

Da ipak nije sve tako crno, javili su se i neki Srbi ali i Hrvati koju su međusobno pohvalili svoju ali i onu drugu zemlju.

"Ja sam iz Beograda i ovo je ukratko - visoki troškovi života ali mnogo mogućnosti za posao jer je u suštini centar svega. Veoma raznolik sa mnogo ljudi iz svih krajeva Srbije i Balkana. Puno mogućnosti za zabavu, mnogo prirode, u gradu mnogo restorana, kafića... Noćni život je kul, nije divlji kao pre kovida, ali i dalje zabavan. Takođe, prilično je bezbedno i prijatno mesto za život. Balkan uopšte, ne samo Beograd", objasnio je jedan Beograđanin, a za njim se javio i muškarac iz Hrvatske pa napisao:

"Ja sam Hrvat ali ako želite da doživite pravo balkansko iskustvo onda možete otići u Srbiju. Srbija je u osnovi kulturno središte zapadnog Balkana i stoga se mora videti. To je haotična, ali zabavna zbrka od zemlje. Preporučujem da posetite Beograd i Suboticu. Beograd je istorijski veliki grad u Evropi i bivša prestonica Jugoslavije koji je veoma aktivan i danju i noću. Ima značajnu srpsku, otomansku i jugoslovensku komunističku arhitekturu, biće vam potrebno oko nedelju dana da istražite grad. Subotica je grad bliži Mađarskoj i srednjoj Evropi nego Beogradu, lepa je i pokazuje raznolikost Srbije i Balkana uopšte."

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.