ČOVEKA U LAPOVU IZUJEDAO POBESNELI VUČJAK: Majka počela da vrišti kada ga je zatekla, otac otkrio sve za Espreso
Napadnut čovek u Lapovu, Foto: Facebook/Mijo Slast Pavlović

opasnost po građane

ČOVEKA U LAPOVU IZUJEDAO POBESNELI VUČJAK: Majka počela da vrišti kada ga je zatekla, otac otkrio sve za Espreso

Stanovnici opštine Lapovo već godinama su izloženi napadima pasa lutalica

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Mijo Pavlović iz sela Lapovo ni slutio nije da će vraćajući se sa pijace zateći svog sina u krvi napadnutog od strane pobesnelog vučjaka. Incident se dogodio 30. juna i pored toga što je sin Slavko medicinski zbrinut, ostala je ogromna briga za bezbednost porodice, budući da su stanovnici ove opštine već godinama unazad mete napada pobesnelih pasa lutalica.

Kako kaže za portal Espreso, sve se dogodilo " u trenu" i sva sreća je da je Slavko uspeo brzo da odreaguje i odbrani se od pobesnele zveri.

"Slavko je pustio kokoške iz kokošinjca i vučjak je odjedanput izleteo iz šupe gde se celu noć krio. Isprva je zgrabio kokoš, ali je Slavko pokušao da ga otera i to je pas očigledno "protumačio" kao pretnju. Odmah mu je skočio na grudi i počeo je da ga ujeda. Na svu sreću uspeo je da ga odgurne refleksno, nakon čega je pas od njega pobegao", priča on.

Baš u tim trenucima, on i supruga su se vraćali sa pijace i zatekli su strašan prizor.

"Kada smo stigli kući videli smo krv po terasi, takođe na podu je bila i njegova iscepana krvava majica, žena je počela da vrišti i doživela je stres kada je videla da nam je sin bio izujedan po rukama i nogama. Nakon moje intervencije vučjak je zatvoren u boks", tvrdi Mijo Pavlović.

Napadnuti sin Slavko
Napadnuti sin Slavkofoto: Facebook/Mijo Slast Pavlović

Odmah su pozvali hitnu pomoć i na hirurgiji u UKC Kragujevac konstatovane su mu lakše telesne povrede.

"Na svu sreću nije imao oštećenja mišićnog tkiva i kostiju. Ali i pored toga, moj sin će imati trajne fobije zbog ovog napada. Posledice napada vučjaka se vide i u ponašanju mog unuka koji ima samo osam godina. On zbog ogromnog straha ne sme da izađe iz dvorišta i da se igra. Plaši se dete da ga ne ujede neki napušteni pas", objašnjava Mijo.

Kako kaže, ovo nije prvi napad psa lutalice u dvorištu njegove kuće.

"U septembru 2018. godine odbačeni izgladneli američki staford mi je u toru zaklao dve koze. Tada se na zahtev opštine Lapovo i uz angažovanje i pomoć azila iz Vrnjačke banje staford uklonio iz dvorišta. Međutim, već narednog meseca nemački kratkodlaki ptičar upao mi je u štalu i zaklao mi je 60 komada pilića. Tada je psa preuzeo azil iz Lapova", priseća se Mijo.

Pobesneli vučjak pritvoren u boks
Pobesneli vučjak pritvoren u boksfoto: Facebook/Mijo Slast Pavlović

Prema njegovom mišljenju, u celoj ovoj situaciji je najmanje kriv pas koji je izujedao njegovog sina Slavka, a najviše je kriva osoba koja ga je donela u Lapovo i koja ga je napustila i ostavila bez ičega.

"Svi napušteni psi koji napadaju stoku i ljude na teritoriji Lapova su u vlasništvu opštine. Ali, pre svega, odgovorno tvrdim da su najodgovorniji njihovi bivši vlasnici koji su ih tu doveli, pustili i napustili. Jednostavno o njima niko ne brine. Građani se plaše njihovih agresivnih napada i ja zaista ne vidim rešenje problema u nekoj skorijoj budućnosti", tvrdi Mijo Pavlović.

Povodom ovog incidenta, kontaktirali smo Odsek za inspekcijske poslove opštine Lapovo.

"Upoznati smo sa slučajem. Opština godinama unazad ima ugovor sa organizacijom za zbrinjavanje pasa lutalica iz Vrnjačke Banje. Periodično se vrši sakupljanje i zbrinjavanje pasa sa teritorije naše opštine. Kada su u pitanju psi lutalice opština ne može sve da drži pod kontrolom niti možemo pouzdano znati kako se pas našao na tom mestu u tom trenutku. Što se tiče konkretnog slučaja, pas je zbrinut ", kratko nam je odgovorila Marina Spasojević, šef Odseka za inspekcijske poslove.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:54

NATAŠI UGINUO PAS OD TROVANJA TOKOM ŠETNJE: Posle deset sekundi krenula joj pena na usta! Šokantno nasilje nad životinjama

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.