Osam najdruštvenijih rasa pasa koji uvek idu u čoporu: Odlično se slažu s drugim psima, a deca ih prosto obožavaju
Pas, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

Osam najdruštvenijih rasa pasa koji uvek idu u čoporu: Odlično se slažu s drugim psima, a deca ih prosto obožavaju

Odabir novog psa može da bude prilično stresno, pogotovo ako domaćinstvo već ima drugog psa. Psi su društvene životinje, no to ne znači da će se uvek slagati s drugim životinjama. Ipak, dva psa često su bolja od jednog jer se mogu međusobno zabavljati i praviti društvo dok su vlasnici odsutni zbog posla ili obaveza

Objavljeno:

Vlasnici koji imaju jednog psa, ali razmišljaju o nabavci drugog, treba da vode računa o tome da su oba psa socijalizovana i da ne pokazuju znakove agresije prema drugim psima. Iako se gotovo svaki pas, bez obzira na rasu, može socijalizovati, neke rase su po prirodi društvene i uživaju u društvu drugih životinja.

U nastavku predstavljamo neke od najdruštvenijih rasa pasa, koje se odlično slažu s drugim psima. Iako ove rase nisu sklone agresiji, stručnjaci portala Dogster napominju da svaki pas treba da bude pravilno dresiran, a vlasnici moraju da budu oprezni prilikom upoznavanja novih ljubimaca kako bi osigurali najveće šanse za uspeh.

Bigl

 Biglovi se odlično slažu s drugim psima jer su uzgajani za lov u čoporu
Biglovi se odlično slažu s drugim psima jer su uzgajani za lov u čoporufoto: Profimedia

Biglovi se odlično slažu s drugim psima jer su uzgajani za lov u čoporu. Ne, potencijalni vlasnici treba da budu oprezni jer bi veliki, zbog nagona za plenom, mogli da napadnu manje životinje, poput mačaka i glodara.

Bišon

Bišoni su jedna od najdruštvenijih rasa pasa. Ovi mali čupavci obožavaju da upoznaju nove ljude i životinje. Kao i svaka druga rasa, bišoni treba da prođu ranu socijalizaciju, no njihova druželjubiva priroda uveliko olakšava posao njihovim vlasnicima.

Border koli

Border koli se dobro slaže s psima, mačkama i ostalim manjim životinjama. Uz ranu socijalizaciju, potrebno im je i dosta fizičke aktivnosti jer često imaju mnogo više energije od ostalih rasa. Border koli su radni psi koji mogu da postanu destruktivni kada im je dosadno i kada nisu dobili dovoljno aktivnosti.

Epanjel breton

Epanjel breton je elegantna rasa pasa s područja Francuske koja se koristila za lov. Ovi psi su prilagodljivi i prijateljski nastrojeni prema drugim psima. Kao i biglovi, imaju nagon za plenom, zbog čega mogu da postanu pretnja manjim životinjama.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Kavalirski španijeli kralja Čarlsa poznati su zbog svog ljupkog izgleda, a uz to su simpatični i druželjubivi. Vole da se druže s drugim psima i ljudima, ali ponekad mogu da love životinje koje su manje od njih, zbog čega bi vlasnici trebalo da ih drže na oku.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su poznati po svojoj prijateljskoj i opuštenoj prirodi. Uživaju u društvu drugih pasa, a mogu se dobro slagati i s mačkama uz pravilno upoznavanje.

Labrador retriver

Labrador retriveri stvaraju nove prijatelje gde god da se pojave. Ovi druželjubivi i aktivni psi prići će svakome tokom šetnje, a mogu da se slažu i s manjim životinjama ako su prošli trening.

Italijanski hrt

Italijanski hrtovi su nežni i puni ljubavi, zbog čega im ne treba puno da se sprijatelje s drugim životinjama s kojima dele domaćinstvo. Uz socijalizaciju, mogu da se slažu i sa životinjama koje su manje od njih, piše Index.hr.

Bonus video:

03:29

POLICIJSKI PAS OKI NAPRAVIO POMETNJU U STUDIJU! Jedan je od najboljih tragača, a samo zbog OVOGA ĆE SVE URADITI

(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.