Šta joj bi, ova moćnica udarila po Trampu! Brutalno je ono što je iznela, da li je moguće da je ovo rekla?
Donald Tramp, Foto: Jim WATSON / AFP / Profimedia

žestoko

Šta joj bi, ova moćnica udarila po Trampu! Brutalno je ono što je iznela, da li je moguće da je ovo rekla?

Tako da mislim da to ne možemo ignorisati

Objavljeno: 09:45h

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton izjavila je juče da će republikanski kandidat za Belu kuću Donald Tramp pokušati da ponovi događaje sa nacističkog skupa u Medison skver gardenu u Njujorku 1939. godine, na svom sutrašnjem skupu na istoj lokaciji.

Klinton, koja je izgubila predsedničke izbore od Trampa 2016. godine, juče je u intervjuu za CNN rekla da u svojoj novoj knjizi piše o ''fašističkoj retorici'' bivšeg predsednika.

''Predsednik Frenklin Ruzvelt je bio zaprepašćen time što su neonacisti, fašisti u Americi stajali u redu da u suštini obećaju svoju podršku takvoj vladi kakvu su videli u Nemačkoj. Tako da mislim da to ne možemo ignorisati", ocenila je Klinton, uporedivši Trampove pristalice danas sa događajima u SAD uoči Drugog svetskog rata.

Hilari Klinton
Hilari Klintonfoto: EPA/WIN MCNAMEE / POOL

Tramp će sutra održati miting u Medison skver ardenu na Menhetnu, uprkos tome što je Njujork tradicionalno demokratska država, ali bi ovaj događaj mogao da pomogne u prikupljanju donacija za njegovu kampanju, navodi medij "Vašington igzeminer" (Washington Examiner).

Druge demokrate su uporedile Trampovo pojavljivanje u areni na Menhetnu sa mitingom 1939. godine, koji je ''sponzorisala američka nacistička partija“.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

''Ovo je Amerika, tako da ljudi mogu da imaju mitinge, i njihovo je pravo da se okupljaju, svakako, i osećam se uvereno da će policija rešiti (probleme), i ako im zatreba naša pomoć, mi ćemo biti tu. Grad Njujork ima 30.000 policijaca, ja imam 6.000 državnih policajaca. Ako im zatreba naša pomoć, mi smo tu'', poručila je guvernerka države Njujork Keti Hokul.

Bonus video:

01:10

Obama pružio podršku Kamali: Kamala Haris je vođa, Tramp misli samo o sebi i nije pravi izbor za Ameriku!

(Espreso/Telegraf/S.Ž./CNN/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.