Ovo mora da je zabolelo! Erdogan surov prema Amerikancima, sve im je sasuo u lice! Turčin načisto povileneo!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP Photo Khalil Hamra

ŠOK!

Ovo mora da je zabolelo! Erdogan surov prema Amerikancima, sve im je sasuo u lice! Turčin načisto povileneo!

Erdogan je rekao da raste broj država koje podržavaju apel službene Ankare na embargo na isporuku oružja Izraelu

Objavljeno: 14:58h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države (SAD) koriste terorističke organizacije na Bliskom istoku kako bi pružili sigurnost Izraelu, javlja Anadolu.

- Poznata je činjenica da SAD koristi terorističke organizacije u regIonu za vlastite interese, ali i za sigurnost Izraela - rekao je Erdogan u obraćanju novinarima u predsedničkom avionu tokom povratka iz Rusije nakon samita BRICS-a.

Dodao je takođe da je "Turska pokrenula inicijativu u okviru Ujedinjenih narcija (UN) za uvođenje sveobuhvatnog embarga na oružje Izraelu", budući da "pojačani izraelski napadi na Gazu i Liban i dalje svaki dan oduzimaju stotine ljudskih života".

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: EPA-EFE/NECATI SAVAS

Erdogan je rekao da raste broj država koje podržavaju apel službene Ankare na embargo na isporuku oružja Izraelu, pa dodao: "Nadamo se da ćemo u tome uspeti kao Savez čovečanstva i otvoriti vrata trajnom miru".

Bonus video:

07:15

NIJE U PITANJU MIR NEGO HOĆE LI POSTOJATI IZRAEL ILI HAMAS Lalić: Erdogan ostao po strani, zato opet daje ZAPALJIVE IZJAVE

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.