Izrael napao Iran! Totalna eskalacija sukoba!
Izrael i Iran/Ilustracija, Foto: AP Photo Abed Khaled

haos

Izrael napao Iran! Totalna eskalacija sukoba!

Izraelska vojska je saopštila da je izvela "precizne udare na vojne ciljeve u Iranu"

Objavljeno:

Izrael je izveo tri talasa napada na Iran u ranim jutarnjim satima u subotu. Iznad Teherana čula se serija glasnih eksplozija. Iranski zvaničnici rekli su da su eksplozije rezultat protivvazdušne odbrane.

Izraelska vojska je saopštila da je izvela "precizne udare na vojne ciljeve u Iranu". "Udari su odgovor na kontinuirane napade režima u Iranu na Državu Izrael“, dodala je izraelska vojska.

Američki i izraelski zvaničnici rekli su da su napadi tokom noći bili usmereni na vojne centre u provincijama Teheran, Khuzestan i Ilam.

Skaj njuz, pozivajući se na svoje izvore, navodi da su ovi udari u skladu sa očekivanjima nekih Izraelaca. "Napadi na kritičnu naftnu i gasnu infrastrukturu, nuklearna mesta ili iransko visoko rukovodstvo su izbegnuti“, piše Bet Rigbi, politička urednica Skaj-a.

To je važno jer bi moglo dati nadu da ovo neće dalje eskalirati, dodaje ona.

Poslednjih nedelja, Džo Bajden je pozvao izraelsku vladu da sprovede ciljani i proporcionalni odgovor na napad iranskih balističkih raketa ranije ovog meseca.

On je rekao da SAD neće podržati napad na nuklearna postrojenja Teherana i da bi Izrael trebalo da razmotri alternative napadu na iranska naftna polja.

Bonus video:

10:31

Iran lansira rakete na Izrael: Politički manevar ili uvod u širu vojnu operaciju? Stručnjaci analiziraju

(Espreso/Mondo/I.L./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.