"Umesto da gasimo sveće na torti...": Katarina, koju je sa bratom pokosila Albanka, bi danas napunila 19 godina!
Katarina i Stjepan Đerek, Foto: Printscreen/Općina Gradac

TUGA DO NEBA

"Umesto da gasimo sveće na torti...": Katarina, koju je sa bratom pokosila Albanka, bi danas napunila 19 godina!

Početkom oktobra za nesreću je na kaznu zatvora od četiri godine osuđena albanska državljanka Klevisa Imeri.

Objavljeno:

Katarina Đerek, koja je u aprilu zajedno s bratom Stjepanom poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u mestu Ratac kod Dubrovnika, danas bi napunila 19 godina.

Na Fejsbuk stranici Pravda za Katu i Stipu, čiji je cilj da se osigura pravdu za brata i sestru, poveća sigurnost u saobraćaju i osiguraju pravedne kazne za počinioce, objavljen je status posvećen Katarini.

"Umesto da gasimo sveće na torti, palićemo ih na mestu gde počiva"

"Danas bi Katarina napunila 19 godina... Dan koji je trebao biti ispunjen radošću, smehom i slavljenjem njenog ovozemaljskog života, nažalost je postao podsetnik na sve ono što nam je oduzeto. Umesto da zajedno gasimo sveće na njenoj torti, palićemo ih na mestu gde sada počiva, dok svetlost svake sveće simbolizuje njenu prisutnost, ljubav i sećanje koje nosimo sa sobom.

Katarina je bila mlada, učenica za medicinsku sestru, predana životu i svom pozivu. Uvek je bila tu za druge, s istom iskrom ljubavi i pažnje koju je posvećivala svakome koga je susrela. Njen osmeh i vedrina uveseljavali su druge, a njena srdačnost i nesebičnost činili su svet boljim mestom. Bila je osoba koja je uistinu ispunjavala srca srećom i ljubavlju.

Oduzeta nam je prerano, ali sećanje na nju živi u svima nama. Sve trenutke koje više nećemo moći podeliti s njom nosimo kao tihi podsetnik na prazninu koju je ostavila, ali i na važnost borbe za pravdu, da njen život nije i neće biti zaboravljen.

Borimo se u njeno ime, kao i u ime Stjepana, kako bi istina izašla na videlo i kako bi njihova priča dobila zasluženi završetak. Ovaj dan nije samo težak za nas koji smo bili najbliži Katarini, već i za sve one koji su je poznavali i voleli. Neka nas svi koji su je nosili u srcima prate svojim molitvama, dok zajedno palimo svetla sećanja.

Iako njeno mesto među nama niko ne može zameniti, čvrsto verujemo i znamo da je Katarina sada na boljem mestu, tamo gde počiva s Gospodinom, ispunjena mirom i večnom ljubavlju. Katarina, sretan ti rođendan tamo gde jesi. Uvek ćeš biti deo nas.

Tvoj osmeh, tvoja ljubav i tvoj duh nikada neće biti zaboravljeni, a vera u večni život daje nam utehu i nadu da ćemo se jednog dana ponovno sresti u Božjem zagrljaju. Iako njeno fizičko prisustvo više nije s nama, njena ljubav ostaje zauvek utkana u naše živote, kao večna svetlost koja nikada ne prestaje sijati", piše u objavi.

Da podsetimo, početkom oktobra za nesreću je na kaznu zatvora od četiri godine osuđena albanska državljanka Klevisa Imeri.

Bonus video:

05:02

OVO SU NAJČEŠĆI UZROČNICI SAOBRAĆAJNIH NESREĆA, A ALKOHOL JE SAMO JEDAN OD NJIH! Danas mnogi prave reprizu 1. maja, VOZAČI OPREZ!

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.