"Nije se ni izvinila, samo je namignula svojoj ekipi...": Oglasio se brat Katarine i Stjepana nakon presude Albanki
Klevisa Imeri, Foto: Printscreen/ Društvene mreže

4 GODINE ZATVORA

"Nije se ni izvinila, samo je namignula svojoj ekipi...": Oglasio se brat Katarine i Stjepana nakon presude Albanki

Nesreća se dogodila zbog nepropisnog preticanja na preglednom delu Jadranske magistrale...

Objavljeno:

Nakon što je albanska državljanka Klevisa Imeri u ponedeljak nepravosnažno osuđena na četiri godine zatvora zbog nehata izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli sestra i brat Stjepan i Katarina Đerek iz Gradca, kod Ploča, njihov brat Viktor Đerek objavio je danas na svom Instagram profilu da on "nikada nije pozivao na mržnju prema njoj".

- Razumem zašto su novinari stalno povezivali Klevisu Imeri sa njenom zemljom – jer Albanija nema sporazum o ekstradiciji, ali nikada nisam pozivao na mržnju prema njoj (svedoci smo mog poziva na mirne proteste gde je pažnja posvećena samim transparentima, kao i na moje govore i obraćanja javnosti pisanjem tekstova na mojim zvaničnim fejsbuk i instagram profilima) - napisao je Viktor Đerek.

Tragično stradali Katarina i Stjepan
Tragično stradali Katarina i Stjepanfoto: Printscreen/Općina Gradac

"Ne mrzim Klevisu Imeri"

Đerek je rekao da su se na društvenoj mreži TikTok pojavili lažni profili koji nose njegovo ime, na kojoj je objavljen sadržaj u vezi sa vansudskom presudom Klevisi Imeri.

- Od početka tragedije do poslednjeg susreta sa njom nisam osećao mržnju niti sam joj želeo išta loše (ni u jednom trenutku nisam osetio ljutnju i mržnju prema Bogu), niti želim da joj uništim život. Ovo je za mene veoma osetljiva tema, pogotovo sada kada su se na TikToku pojavile dodatne imitacije mog profila, gde su dva snimka o jučerašnjoj presudi postala viralna - dodao je Đerek.

- Advokat okrivljene je juče u završnoj reči izjavio da je bilo dosta tragedije — pogibije mog brata i sestre, kao i tragične smrti našeg jedinog svedoka — i da sada ne treba TAKOĐE da uništavamo Klevisin život i njene živote porodica sa velikom zatvorskom kaznom. Od početka mi je poznato da se tog jutra nije probudila sa namerom da nekoga ubije, ali je trebalo da bude svesna tenka koji je vozila i da se trebala uveriti da li može da izvrši radnju preticanja na bezbedan način, bez da sebe, ali i bilo koga drugog ne dovede u opasnost.

Objava Viktora Đereka
Objava Viktora Đerekafoto: Printscreen/ Društvene mreže

- Da li je neko pročitao tekst peticije koja je nastala u julu, kada je ceo slučaj dostigao vrhunac? Nesreća se dogodila zbog nepropisnog preticanja na preglednom delu Jadranske magistrale. Moj brat je počeo da koči zbog "mercedesa" koji je prvi krenuo da pretiče, a Klevisa je odmah zatim, vozeći "BMW, nastavila za njim. Nažalost, udarila je u Stipin automobil. Ne želim da se zaborave brzine u trenutku sudara, a koje su: STJEPAN — 40 km/h, KLEVISA — 90 km/h - naveo je, pa dodao:

- KLEVISA IMERI je mogla da se izvini i da pokaže kajanje. NIJE. Da se ​​osećala krivom, ne bi ušla u jučerašnju sudnicu namigujući svojoj "ekipi", niti bi u svoju odbranu pokušala da okrivi žrtve — MOG BRATA I SESTRU - završio je Đerek.

Bonus video:

05:02

OVO SU NAJČEŠĆI UZROČNICI SAOBRAĆAJNIH NESREĆA, A ALKOHOL JE SAMO JEDAN OD NJIH! Danas mnogi prave reprizu 1. maja, VOZAČI OPREZ!

(Espreso/ Kurir/ Jutarnji.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.