Pogledajte kako Vejd Vilson koji je osuđen na smrtnu kaznu plače i moli devojku! (VIDEO)
Vejd Vilson, Foto: Tiktok printscreen

nije baš toliko jak

Pogledajte kako Vejd Vilson koji je osuđen na smrtnu kaznu plače i moli devojku! (VIDEO)

Pre izvršenja kazne, zatvorenici mogu da zatraže poslednji obrok sa maksimalnim budžetom od $40, a hrana mora biti kupljena lokalno

Objavljeno: 12:02h

Vejd Vilson je prvi osuđeni ubica koji je osuđen na smrt u Floridi nakon promene zakona "DeSantisa". Postao je poznat i po tome da je hladnokrvno prihvatio smrtnu kaznu bez suza, uzdignute glave.

Vejd Vilson je prevežen u zatvor u kome se izvršavaju smrtne kazne. On je prebačen iz zatvora u okrugu Lee u Fort Majersu u Zatvor Union Correctional Institution u Raifordu u petak, gde sada čeka izvršenje kazne.

Vilson je prvi osuđeni ubica u Floridi koji je poslat na smrtnu kaznu nakon kontroverzne promene zakona koju je potpisao guverner Ron DeSantis. DeSantis je u aprilu 2023. godine potpisao zakon koji je smanjio zahtev za preporuku smrtne kazne od strane porote sa jednoglasne odluke na 8-4 glasanje u korist.

Stručnjaci tvrde da je ova promena pretvorila suđenja i preispitivanja u "klasičnu igru slučaja" za one koji se suočavaju sa smrtnom kaznom.

Njegovi fanovi ipak još uvek nisu odustali od Vejda, pa i dalje objavljuju snimke i razgovore sa raznim devojkama.

@luciana_wsw Wade Wilson Not the death penalty No la pena de muerte Não a pena de morte Не смертная казнь Pas la peine de mort 🖤 #savewadewilson #wade #wadewilson ♬ only love can hurt like this - favsoundds

Ono što su mnogi komentarisali je upravo snimak razgovora sa svojom tadašnjom devojkom Milom koja je posle svedočila protiv njega jer ju je kako tvrdi, udarao, tukao i možda pokušao da ubije.

- Zašto, zašto, zašto? Imali smo sve, nisi bio prisutan, ti si gotov, ovo je kraj, gotov si, mrzim te, naši životi su mogli da izgledaju drugačije, ne razumem zašto si to uradio, "igraj na ludilo", moraš da "igraš na ludilo", rekla mu je Mila kroz suze.

Vejd joj je odgovorio da hoće, kao i da je uveren da će se njih dvoje opet videti.

"Pričaj sa mnom, ne prekidaj vezu, opet ćeš mi slomiti srce, ne znam ni sam zašto sam to uradio, bio sam drogiran, srešćemo se opet, možda ne na mestu na kom bi želeo, ali ovo nije kraj", odgovorio joj je uplakani Vilson.

Ceo snimak poslušajte ispod:

Podsećamo, u junu je devet od 12 porotnika u Vilsonovom slučaju preporučilo smrtnu kaznu za ubistvo Melton, dok je 10 preporučilo smrt za ubistvo Ruiz.

U Floridi je 274 muških zatvorenika na smrtnoj kazni smešteno u Zatvor Union Correctional Institution u Raifordu, koji ima kapacitet od 1.486 zatvorenika. Raiford je grad u okrugu Union, smešten u severnom delu okruga i jugozapadno od Dženksovila.

Ćelije su dimenzija 6x9 stopa sa visinom od 9,5 stopa. Zatvorenici koji čekaju izvršenje kazne, nakon što guverner potpiše smrtnu kaznu, smešteni su u ćelije koje su dimenzija 12x7 stopa sa visinom od 8,5 stopa.

1 / 18 Foto: Florida Department of Corrections

Osuđenici na smrt dobijaju tri obroka dnevno: u 5 sati ujutro, od 10:30 do 11 sati pre podne i od 16 do 16:30 sati. Obroci se pripremaju od strane osoblja zatvora i dostavljaju u ćelije u izolovanim kolima. Zatvorenici jedu koristeći plastične kašike i viljuške iz poslužavnika koji im se pruža.

Pre izvršenja kazne, zatvorenici mogu da zatraže poslednji obrok sa maksimalnim budžetom od $40, a hrana mora biti kupljena lokalno.

Bonus video:

05:51

DEČAK UBICA JAGANCA JE POKAZAO, VREME JE DA UVEDEMO PRIMER IZ RUSIJE! Kriminolog: Ako se smanji starosna granica, BIĆE KAŽNJEN?

(Espreso/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.