Isplivala prava istina o detinjstvu Kamale Haris: Otkriveni detalji njenog odnosa sa ocem, jedno će vas šokirati!
Kamala Haris, Foto: EPA-EFE/KENNY HOLSTON / POOL

GODINAMA NE GOVORE

Isplivala prava istina o detinjstvu Kamale Haris: Otkriveni detalji njenog odnosa sa ocem, jedno će vas šokirati!

Kada je Kamala polagala zakletvu kao prva žena potpredsednica SAD u istoriji njen otac nije bio na svečanosti

Objavljeno:

Liči na čestu priču - otac i ćerka koji žive u istom gradu ali bi istovremeno su milionima kilometara udaljeni jedno od drugog, bez obzira šta je uzrok.

Ipak, njihova razdvojenost je neočekivano postala još veća. Ćerka o kojoj se govori je Kamala Haris, potpredsednica SAD i kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika na izborima koji će biti održani petog novembra.

Na drugoj strani je njen 86-godišnji otac Donald J. Haris, koji živi jedva milju (oko 1,6 km) od Bele kuće, ali je uprkos tome nijednom nije posetio u poslednje skoro četiri godine, prenosi "Dailymail".

Prema zvaničnim podacima njegovo ime se ne navodi na listi gostiju koji su dolazili u Belu kuću i ne pojavljuje se ni u jednom javno dostupnom dokumentu dnevnika posetilaca od kada je Kamala Haris na funkciji potpredsednice.

Uz to tokom poslednje skoro četiri godine nije objavljena nijedna njihova zajednička fotografija. Naravno, postoji mogućnost da je Kamala privatno ugostila oca u kući koju joj je obezbedila vlada u Pomorskoj opservatoriji Sjedinjenih Država u Vašingtonu, gde se ne vodi evidencija o posetama.

Međutim, mnogo je veća verovatnoća da je Donald zadržao distancu u odnosu na ćerku upravo zbog njenog okruženja koje je jednom prilikom nazvao "politički hulabalo". On je čak i kontroverzne komentare svoje ćerke o marihuani vnazvao "travestijom".

Na drugoj strani Kamala Haris je odnos sa ocem opisala kao "ne baš blizak". I na nedavnoj Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu, pošto je zvanično prihvatila partijsku nominaciju, Kamala je kratko spomenula oca.

"On me je ohrabrivao da budem neustrašiva", rekla je i brzo dodala:

"Ali majka je uglavnom ta koja nas je vaspitavala", navela je misleći na svoje i sestrino detinjstvo.

I dok su kamere snimale njenu veliku, pomešanu porodicu u publici – uključujući njenu pastorku, muža Daga, pa čak i Dagovu bivšu ženu, otac Donald Haris je bio upadljivo odsutan. Nije jasno da li je on bio pozvan ili ne.

Međutim, Kamala je imala dobar razlog da se nada da će se on kloniti konvencije. Donald je napunio 86 godina dan nakon što je njegova čerka održala najveći govor u svom životu, bivši je profesor ekonomije.

On je pobornik politike koja malo pomaže u tome da ubedi kritičare demokrata da njegova ćerka Kamala nije zagovornik tvrdolevičarskih uverenja. On je iskovan u akademskoj zajednici 1960-ih i njegovo agresivno marksističko gledište čini ga gromobranom za napade republikanaca.

Donald je takođe koristio svoje kvalifikacije u kasnijem životu nudeći ekonomske savete sistemski korumpiranoj vladi Jamajke, nešto što će kampanja njegove ćerke nesumnjivo smatrati nesrećnim.

Ali koji god da su pravi razlozi, Donald Haris i dalje čudno nedostaje u priči o njegovoj ćerki. Čak i ako pobedi na izborima novembra i on postane "prvi otac", male su šanse da se njihov odnos popravi. Njihov odnos je narušen još od Kamalinog ranog detinjstva.

Rođen 1938. u Brauns Taunu, u župi Saint An na Jamajki, rodnom mestu Boba Marlija, Donald je nastavio da studira u Londonu, pre nego što je doktorirao na Berkliju u Kaliforniji.

Tamo je 1962. upoznao Šimalu Gopalan, 19-godišnju studentkinju iz Indije, koja je radila na istraživanju raka. Venčali su se naredne godine i dobili Kamalu 1964. dok su živeli u Ouklendu (njena sestra Maja je rođena tri godine kasnije).

Donald je dobio prestižne pozicije profesora na dva koledža u Ilinoisu, gde se porodica preselila. Ali dok je uživao u profesionalnom uspehu, njegov porodični život je počeo da se raspada.

Prema Kamalinim memoarima iz 2019. godine, njeni roditelji prestali su da budu ljubazni jedno prema drugom otprilike u vreme kada je imala samo pet godina i ubrzo su se razišli. Donald je ostao u Ilinoisu, dok su se Šimala i dve ćerke vratile u Kaliforniju.

Zvanično su se razveli kada je Kamala imala sedam godina. Donald nije bio srećan zbog toga. U tekstu iz 2018. za "Jamaica Global", Donald se prisetio kako se rana faza interakcije sa njegovom decom naglo prekinula 1972.

Za to je okrivio sudski sistem u Kaliforniji:

"Posle teške borbe za starateljstvo na porodičnom sudu kontekst veze stavljen je unutar proizvoljnih granica koje je nametnula sudska nagodba o razvodu zasnovana na lažnoj pretpostavci države Kalifornije da očevi ne mogu da se nose sa roditeljstvom. Ipak, ustrajao sam, nikada ne odustajući od ljubavi prema svojoj deci ili odričući se svoje odgovornosti kao njihov otac", napisao je on.

Koliko je odnos Kamale Haris sa ocem poremećen najbolje se vidi iz njihovih komentara koji su usledili po pitanju marihuane.

Naime, Kamala je u svojim memoarima dok je bila senatorka, odbacila navode da se ona protivi leglaizaciji marihuane:

"To nije istina. Gledajte, šalim se, zapravo do je polušala. Polovina moje porodice je sa Jamajke. Da li se šalite?", navela je ona i priznala da je pušila marihuanu.

Usledio je neočekivnai komentar njenog oca koji osvenuo u jednim dnevnim novinama na Jamajki:

"Dragi moji pokojni baba i deda, kao i moji preminuli roditelji mora da se sada okreću u grobu. Govoreći u svoje i ime svoje porodice želimo da se kategorično ogradimo od ove travestije".

Kamalina majka koja ju je odgajila preminula je 2009. od raka u 70. godini. Ni gubitak majke i supruge nije zbližio oca i ćerku. Kada je Kamala polagala zakletvu kao prva žena potpredsednica SAD u istoriji njen otac nije bio na svečanosti.

Bonus video:

03:34

KAKO JE KAMALA HARIS NAPRAVILA NEVEROVATAN PREOKRET? Jeleča iz Njujorka analizirao: Pre mesec dana smo svi mislili da će izgubiti

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.