Amerikanka posetila Nemačku, pa ostala u šoku zbog cena: Komentari se samo nižu, niko ne veruje da je ovako (VIDEO)
Amerikanka, Foto: janine_xrb/Printscreen/Instagram

TOGA NEMA U AMERICI?

Amerikanka posetila Nemačku, pa ostala u šoku zbog cena: Komentari se samo nižu, niko ne veruje da je ovako (VIDEO)

Amerikanka oduševljeno pokazala cene proizvoda u Nemačkoj svojim pratiocima na Instagramu

Objavljeno:

Amerikanka koja je na Instagramu upisana pod imenom janine_xrb posetila je Nemačku i svratila u drogeriju poznatu po pristupačnim cenama.

Razgledala je rafove i ponudu proizvoda a zatim uporedima sa cenama u SAD-u.

- Pokazaću vam koliko koštaju drogerijski proizvodi u Nemačkoj. Gel za tuširanje je 0.61 dolar. Lak za kosu možete dobiti za 3.26 dolara. Dezodorans bez aluminijuma je samo 0.66 dolara. Uzeću jedan, čisto iz zabave. Paste za zube 0.72 dolara . Šampon je 3.84 dolara. Dobre četkice za zube 1.50 dolara. 42 pampersa za 4.62 dolara. Ne znam koliko je skup u Americi, ali ne verujem da je tako jeftin. Ulošci su 4.39 dolara. Ovo je razlog zašto toliko kupujem kada sam u Nemačkoj. Gel za kosu je 3.28 dolara. Ako želiš farbu za kosu, dobićeš je za 5.51 dolar. Brijači su 9.91 dolar. Deterdžent za suđe je 0.95 dolara, rekla je Amerikanka i prošetala do rafova sa toalet papirom.

- Pogledajte, ovo je skupo u Americi. Ovde je 3.28 dolara osam rolni. Deterdžent za veš je 5.28 dolara. Aceton je samo 0.72 dolara.

Mnogi su se složili da su cene u Evropi određenih proizvoda dosta niže u odnosu na one u Americi, naročito zbog odsustva takse koja se "preko bare" plaća na kasi.

"Dobro, selim se u Nemačku kako bih ponovo mogla da priuštim hranu, jer nakon što sam kupila tampone, sapun i losion, jedva da mi je ostalo nešto od plate", napisala je jedna devojka ispod videa.

"Živimo u Švedskoj i uvek kupujemo sve što nam treba za celu godinu kada prolazimo kroz Nemačku na putu ka Mediteranu na odmor", glasi jedan od komentara.

"Amerika više nema snove...postaje nemoguće živeti za većinu ljudi...", napisala je korisnica Instagrama.

Bonus video:

01:49

CENE HRANE U CRNOJ GORI DUPLO SKUPLJE NEGO PROŠLE GODINE! Kurir izveštava iz Budve: Evo koliki je dnevni trošak za pristojan odmor

(Espreso/ Pripremila M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.