Ako tražite mesto za medeni mesec ili romantični beg u dvoje, ove destinacije su savršene: Ne zna se koja je lepša!
Mladenci, Foto: Profimedia

nećete pogrešiti

Ako tražite mesto za medeni mesec ili romantični beg u dvoje, ove destinacije su savršene: Ne zna se koja je lepša!

Maldivi su najpopularnija lokacija za medeni mesec, međutim, postoji toliko nestvarnih destinacija, koje su kao stvorene za odmor u dvoje

Objavljeno:

Romantične šetnje uz plažu, večera uz sveće i kupanje u moru su klasične aktivnosti koje radimo na medenom mesecu ili odmoru u dvoje. Ali ako želite da malo začinite svoj odmor s partnerom i napravite nešto posebno, ove destinacije će vas raspametiti.

Maldivi su najpopularnija lokacija za medeni mesec, međutim, postoji toliko nestvarnih destinacija, koje su kao stvorene za odmor u dvoje.

A ove tri će vas očarati i motivisati da što pre počnete da pakujete kofere:

Kanarska ostrva

Kanarska ostrva su popularno turističko odredište jer je na njima klima savršena tokom čitave godine. Pripadaju Španiji, a sastoje se od sedam ostrva od kojih su najpoznatiji Tenerife, Gran Kanaria i Lanzarote.

Vulkanskog su porekla, a posebno su atraktivna zbog čak 13 nacionalnih parkova i vulkana Teide koji je ujedno i najviši vrh Španije. Osim uživanja u prirodi i plažama, ova ostrva su i raj za surfere i sve željne morskih sportova zbog visokih talasa sa okeana. Tenerife je najveće ostrvo kanarskog arhipelaga, a na njemu se nalazi i planina Teide.

Jedno od posebnijih iskustava koje možete da doživite na Kanarskim ostrvima je uspon na ovaj vulkan koji je pogotovo atraktivan ako se na vrhu dočeka izlazak sunca, što za putovanje u dvoje može da bude posebno romantično. Ako ne želite da se previše umorite od planinarenja, do vrha vozi žičara koju je potrebno unapred rezervisati onlajn. Od žičare do vidikovaca zatim imate nekoliko kraćih staza, a čekaju vas nezaboravni pogledi na celo ostrvo.

Kapadokija

Još jedna destinacija od koje će vam zastati dah je Kapadokija u Turskoj.

Mistični podzemni gradovi i beskrajne doline oduševiće vas na prvi pogled. Spektakularni krajolici u ovoj turskoj pokrajini nastali su snažnim erupcijama vulkana Erdžijasa pre 3 miliona godina. Ovo lokacija je najpoznatija po letu balonom preko fascinantnih pejzaža. I ovde je cilj uhvatiti izlazak sunca, pa se na lokaciju pre poletanja stiže po mraku. Ovo uzbudljivo iskustvo sigurno ćete pamtiti celog života, a posebno je lepo i nakon vožnje videti ostale balone s jednog od vidikovaca.

Nakon vožnje balonom možete da se okrepite uz šolju turskog čaja i obilan turski doručak. Zatim pustolovinu možete da nastavite obilaskom predivnih dolina zanimljivih naziva, poput Doline imaginacije i Ljubavne doline. A duboko ispod dolina skriveni su podzemni gradovi i tuneli koji su u prošlosti služili lokalnom stanovništvu u zaštiti od invazija. Ovi krajolici posebno su atraktivni ako ih istražite jahanjem na konjima, a najromantičnije je to napraviti uz zalazak sunca, navodi Miss7.

Meksiko

Guste tropske šume, tirkizno more i duboke morske pećine - Meksiko pruža nezaboravno iskustvo od prirodnih lepota, do gastronomije i atraktivnih aktivnosti.

Playa de Carmen sa svojim karipskim plažama, skrivenim i mističnim svetom drevnih Maja pruža savršen spoj opuštanja i avanture. Ako zaronite u bistro more, videćete bogati morski svet, a ako krenete da istražujete istoriju, doći ćete do Čičen Ice, nekada jednog od najvažnijih gradova majanske civilizacije, a danas najslavnijeg arheološkog nalazišta Meksika.

Podzemne jame na poluostrvu Jukatanu, zvane cenote, prirodni su fenomen. Ove čudesne jame služile su Majama kao izvori pitke vode, a danas su idealno mesto za osveženje tokom vrućih dana. Ovo je posebno iskustvo koje možete da doživite jedino u Meksiku, a pružiće vam neverovatne poglede na gusto rastinje i nebo iznad pećine, kao i priliku za nezaboravne fotografije. Nakon cenota, možeš se uputiti u grad Tulum, jedan od najbolje očuvanih obalnih arheoloških lokaliteta majanske civilizacije, a danas poznat po mnogim barovima i restoranima sa ukusnom meksičkom hranom.

Bonus video:

11:36

Korisne aplikacije za putovanje

(Espreso/ Zena.blic/ Iris Krdžić/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.