Grci ovo mesto ljubomorno čuvaju, Srbi nemaju pojma za njega: Dragulj koji će vas ostaviti bez daha! (FOTO)
Plaža, Foto: Profimedia

RAJ NA ZEMLJI

Grci ovo mesto ljubomorno čuvaju, Srbi nemaju pojma za njega: Dragulj koji će vas ostaviti bez daha! (FOTO)

Manje od sat vremena od Atine, ovo ostrvo je posebno omiljeno među onima u prestonici

Objavljeno:

Mnogi Srbi možda nikada nisu čuli za ovaj egejski dragulj, ali ovo ostrvo je popularna destinacija za Grke koji se odmaraju u svojoj zemlji. Dok Evropljani obično hrle na ostrva kao što su Santorini i Mikonos - Grci biraju boravak na Agistriju.

Malo egejsko ostrvo, sa populacijom od samo 1.131 stanovnika, razvilo se u jedno od najpopularnijih vikendica za Grke. Manje od sat vremena od Atine, ovo ostrvo je posebno omiljeno među onima u prestonici. Međutim, nije samo kratka udaljenost ono što privlači Grke na ovo prelepo mesto, koje ostaje skriveni dragulj za one izvan Balkanske zemlje.

Agistri je jedno od Saronske grupe ostrva, zajedno sa Porosom, Eginom, Spetsesom i Hidrom, a mnogi posetioci koriste priliku da ga iskoriste kao bazu za obilazak ostrva.

Na ostrvu postoje samo tri sela - Miloš, Skala i Limenarija.

Mnogi turisti biraju da naprave kamp u Skali, gde se nalaze mnogi hoteli na ostrvu, kao i glavna luka. U međuvremenu, većina meštana se drži Miloša, udaljenog 20-ak minuta hoda.

Posetioci koji šetaju obalnim putem Agistri naći će veliki izbor restorana, kafića, barova na plaži i tradicionalnih taverni, sa svežom ribom i morskim plodovima u ponudi.

Malo ostrvo je takođe među najzelenijim u Grčkoj.

Agistri je prekriven borovima, pružajući hladovinu duž popularnih pešačkih staza. Idealna je destinacija za turiste koji žele da prošetaju kroz živopisne prizore pre nego što se rashlade u vodi.

Agistri je takođe poznat po svojim netaknutim plažama i kristalno čistom moru, a posetioci mogu da biraju između bezbrojnih plaža, piše Express.co.uk.

Ovo uključuje Aponisos, koji ima ogroman prirodni bazen, i Dragonera na zapadnoj obali, plaže Megalohori i Skala na severu, Mariza na jugu i Skliri i Halikijada na istoku.

Postoji i pouzdana autobuska mreža do plaža na ostrvu, sa redovnim autobuskim linijama od Skale do Dragonera i Aponisa, dok je Halikijada udaljena samo nekoliko minuta hoda od Skale.

Bonus video:

04:29

Krenimo na putovanje kamperom!

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.