Otkriveni monstruozni planovi teroriste koji je hteo da pobije ljude na koncertu poznate pevačice: Ovo ledi krv!
Tejlor Svift, Foto: brilayfield/tviter

SPREČENO KRVOPROLIĆE

Otkriveni monstruozni planovi teroriste koji je hteo da pobije ljude na koncertu poznate pevačice: Ovo ledi krv!

Na sreću, policija i državna bezbednost uspeli su na vreme da spreče napad zahvaljujući dojavama iz inostranstva

Objavljeno:

Scene horora, gde je osumnjičeni terorista Beran A. (19) navodno napravio bombu, nije daleko od crkve u uspavanom Ternicu. U sredu ujutru teško naoružani policajci i specijalci Kobre upali su u renoviranu kuću sa terasom i uhapsili Berana, koji je poreklom iz Severne Makedonije zbog sumnje na terorizam.

Beran A. je 25. jula dao otkaz na poslu, rekavši da ima "velike planove". Nakon toga se zakleo na vernost Islamskoj državi i navodno je tajno radio na planovima za napade eksplozivom i mačetama, u kojima bi "što više nevernika u Beču trebalo da umre". Njegov cilj su bili koncerti Tejlor Svift na stadionu Erst-Happel.

Prvi rezultati istrage pokazuju koliko daleko je planiranje napada došlo. Prema njima, Beran A. je planirao da uleti u masu fanova svojim automobilom - crnom VW bubom sa jarko crvenim sedištima, a onda da napadne mačetom i na kraju da detonira bombu, što bi verovatno dovelo do velikog broja mrtvih.

Kako je saopštila policija, osumnjičeni je automobil opremio plavim svetlom u sklopu priprema kako bi mu olakšao pristup.

Među uhapšenim je i 17-godišnjak, takođe rođen u Austriji, sa navodno turskim i hrvatskim poreklom.

"Ja imam 17 godina, a Beran ima auto. Samo smo želeli da se provozamo", rekao je osumnjičeni terorista tokom ispitivanja.

Heute piše da je crna buba bila parkirana ispred kuće. Perje sokola postavljeno na kontrolnu tablu vozila je verovatno trebalo da fanatiku Islamske države da hrabrost koja mu je potrebna.

Pored lažne policijske legitimacije i 21.000 evra lažnog novca, u kući roditelja osumnjičenog pronađeni su mačete, noževi i funkcionalni eksplozivi uključujući detonatore. Na sreću, policija i državna bezbednost uspeli su na vreme da spreče napad zahvaljujući dojavama iz inostranstva.

Bonus video:

04:08

KO FINANSIRA NEMIRE NA TLU EVROPE?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.