Jedan od terorista je poreklom sa Balkana? Isplivali novi detalji - sprečen pokolj na koncertu popularne pevačice!
Tejlor Svift, Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

MOGLO JE DA BUDE KRVOPROLIĆE

Jedan od terorista je poreklom sa Balkana? Isplivali novi detalji - sprečen pokolj na koncertu popularne pevačice!

Među osumnjičenima je i petnaestogodišnji Austrijanac turskog porekla

Objavljeno: 13:48h

Nakon hapšenja dvojice osumnjičenih mladića za planiranje terorističkog napada na koncert Tejlor Svift u Austriji istraga se odvija punom brzinom. Sada su se pojavili navodi da je i drugi osumnjičeni, maloletnik (17), poreklom sa Balkana.

Glavni osumnjičeni 19-godišnji mladić policiji je priznao planove, a među osumnjičenima je i sedamnaestogodišnjak, navodno s hrvatskim i turskim korenima, koji je već bio poznat policiji, piše Heute.

Među osumnjičenima je i petnaestogodišnji Austrijanac turskog porekla.

Glavni osumnjičeni (19), čiji su roditelji poreklom iz Severne Makedonije, dao je otkaz na poslu 25. jula i objavio da ima velike planove i od tada se pripremao za krvavi pohod.

Sedamnaestogodišnjak, koji je u sredu poslepodne uhapšen u Beču, nedavno je prekinuo vezu s devojkom. U kući u Ternicu zaplenjene su tečnosti, hemikalije i tehnička oprema.

Glavni osumnjičeni je istraživao i preuzimao uputstva za izradu bombi. Na ispitivanju je priznao da je u napadu, osim eksplozivom, hteo da upotrebi i hladno oružje. On sam nije planirao da preživi teroristički čin. U kući su pronađene mačete, noževi.

"Planirao je napad eksplozivima i oružjem za ubadanje i rezanje. Napade je trebalo da izvede na koncertima Tejlor Svift na stadionu Ernst Happel koji su se trebali održati u četvrtak i petak. Hteo je da ubije sebe i veliku grupu ljudi", napisali su mediji.

Drugi osumnjičeni, 17-godišnjak hrvatskih i turskih korena, već je bio na stadionu kada je uhapšen. Navodno je bio radnik jedne firme koja je učestvovala u organizaciji koncerta američke muzičarke.

Bonus video:

04:08

KO FINANSIRA NEMIRE NA TLU EVROPE?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.