Usred Teherana osvanuo transparent na hebrejskom jeziku: Ovo je veoma opasno!
Teheran, ilustracija, Foto: EPA/Stringer

sve napetije

Usred Teherana osvanuo transparent na hebrejskom jeziku: Ovo je veoma opasno!

Transparent je postavljen kraj Trga Palestina u glavnom gradu Irana, ispisan na hebrejskom jeziku iznad fotografije Hanijea

Objavljeno:

Iranski i zvaničnici palestinskog Hamasa zapretili su danas Izraelu osvetom zbog ubistva lidera te islamističke organizacije Ismaila Hanijea u Teheranu, gde je postavljen veliki transparent: "Očekujte tešku kaznu".

Transparent je postavljen kraj Trga Palestina u glavnom gradu Irana, ispisan na hebrejskom jeziku iznad fotografije Hanijea sa džamijom Al-Aksa i Kupola na steni u Jerusalimu, prenose izraelski mediji.

Ismail Hanije
Ismail Hanijefoto: EPA/ALI ALI

Pozivima na smirenje se pridružila i Evropska unija, čiji je portparol EU Peter Stano, preneo je Frans pres, rekao da "nijedna zemlja i nijedna nacija neće biti na dobitku od dalje eskalacije na Bliskom istoku".

Hanije je noćas ubijen u Iranu gde je prisustvao inauguraciji novog predsednika. Niko nije preuzeo odgovornost za to ubistvo, ali je sumnja brzo pala na Izrael.

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

(Espreso / Beta / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.