Erdogan bez dlake na jeziku o ubistvu vođe Hamasa, cela planeta u sekundi zanemela: Od ovoga se diže kosa na glavi!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA / STR

BESAN JE!

Erdogan bez dlake na jeziku o ubistvu vođe Hamasa, cela planeta u sekundi zanemela: Od ovoga se diže kosa na glavi!

Erdogan je završio molitvom za Hanija, izrazivši saučešće njegovoj porodici i palestinskom narodu

Objavljeno: 16:26h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je ubistvo šefa političkog biroa Hamasa Ismaila Hanija u Teheranu.

Snažno osuđujem i proklinjem izdajničko ubistvo izvršeno u Teheranu na šefa političkog biroa Hamasa Ismaila Hanija“, napisao je Erdogan na društvenoj mreži X.

Bio je to „odvratan pokušaj potkopavanja palestinske stvari, slavnog otpora Gaze i prave borbe naše palestinske braće, sa ciljem da ih demorališe, zastraši i potisne“, dodao je on.

Erdogan je naglasio da ovo ubistvo odražava prethodne napade na palestinske ličnosti poput šeika Ahmeda Jasina i Abdula Aziza al Rantisija, ustvrdivši da „cionistički varvarizam još jednom neće uspeti da postigne svoje ciljeve”.

Pozvao je na jedinstven stav islamskog sveta kako bi se okončalo ugnjetavanje u Gazi i potvrdio posvećenost Turske da podrži uspostavljanje suverene palestinske države sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom.

Erdogan je završio molitvom za Hanija, izrazivši saučešće njegovoj porodici i palestinskom narodu.

Hamas je rano u sredu saopštio da je Hanije ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na njegovu rezidenciju u iranskoj prestonici Teheranu. Iranska državna televizija je takođe izvestila o Hanijevoj smrti, uz napomenu da je istraga o atentatu u toku i da će rezultati biti objavljeni uskoro.

Bonus video:

02:28

PONAVLJA SE ISTI OBRAZAC! Politikolog tvrdi: Ovaj čovek ide istim putem kao Erdogan nekad, TURSKA MOŽDA DOBIJE NOVOG PREDSEDNIKA

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.