Gde će mu duša? Tukao autističnog i nemog dečaka, mališanu klečao na leđima! Isplivao jeziv snimak (UZNEMIRIJUĆE)
Deo snimka na kome se vidi muškarac koji je tukao autističnog i nemog dečaka u školi, Foto: Printscreen/ Daily Mail

POSEBAN KRUG PAKLA

Gde će mu duša? Tukao autističnog i nemog dečaka, mališanu klečao na leđima! Isplivao jeziv snimak (UZNEMIRIJUĆE)

Dečak, koji ima mentalnu starost od dve godine, autističan je i nem

Objavljeno:

Majka je ostala razorena nakon što je pomoćnik u nastavi uhvaćen na CCTV kako nasilno tuče njenog 11-godišnjeg autističnog sina u školi.

Na 19-minutnom snimku se vidi kako Vilijam Kevin Kliford (61) gura Tobija Orlovskog na zemlju pre nego što ga je udario šakom i nogom u produženom napadu. Tobi, koji ima mentalnu starost od dve godine, autističan je i nem.

Kliford, koji je u to vreme bio asistent u učionici Tetenhol Vud škole u ​​Vulverhemptonu, ranije ovog meseca je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu.

Ali uznemirujući snimak je tek objavljen.

Čini se da Kliford udara Tobija nekoliko puta dok sedi na zemlji dok se druga deca igraju u blizini. Tobi pokušava da otpuzi, ali asistent ga prati i kleči mu na leđima dok je čučao iza male kapije na igralištu.

Klifordu je izrečena kazna od devet meseci zatvora, suspendovana na 18 meseci, zajedno sa 150 sati neplaćenog rada u sudu 10. jula.

Sada je Tobijeva majka Šarlot pozvala da sve specijalne škole imaju CCTV nakon šokantnog napada na njenog sina u aprilu prošle godine.

Ona je za Bi-Bi-Si rekla: „Videti tog čoveka kako ga napada na mestu za koje je mislio da je bezbedno – bilo je užasno."

'Bila sam skrhana, bila sam užasnuta. Za života ne mogu da razumem šta bi čoveka nateralo da to uradi. Da to sigurnosna kamera nije snimila, onda nikada ne bismo saznali šta se dogodilo Tobiju. Ako se ovo može desiti u Tobijevoj školi, sa ogromnim timom osoblja, može se desiti bilo gde. Ne pozivamo na CCTV u svim školama, samo u sredinama u kojima ima ugrožene dece. Toliko naše dece ne može da govori, ne mogu da nam kažu šta se dogodilo. Oni nisu verodostojni svedoci. Ako se nešto dogodilo, nema ništa, nema kamera, nema snimaka, nema dokaza. Ne možemo dobiti pravdu bez CCTV-a."

Šarlot je rekla da se Tobijev ceo svet promenio i da se sada bori da veruje bilo kome, ali da je i dalje "veoma otporan" uprkos tome što se dogodilo.

Ona je dodala: "Tako sam ponosna na njega, vratio se u istu školu, sa svojim odraslim osobama od poverenja – koje i ja poznajem i kojima verujem. Tako mu dobro ide, uprkos tome šta mu je taj čovek uradio."

Samanta Pirson, Šarlotina rođaka, kritikovala je kaznu izrečenu Klifordu posle saslušanja. Ona je rekla: "Nije primio ništa što bi se makar malo moglo okarakterisati kao odgovarajuća kazna. Šarlot je uzela Tobija iz škole kao i obično. Primetila je da je njegova anksioznost povećana. Ali kako je potpuno neverbalan, Tobi nije mogao, niti će nikada moći, da kaže svojoj mami šta nije u redu."

Kada se Šarlot vratila kući sa Tobijem, pozvao ju je direktor škole da bi je obavestio da je Tobija tog dana okrutno napao pomoćnik u nastavi. Taj dan je označio potpuni kolaps u bilo kakvom poverenju i staloženoj prirodi koju je Tobi imao. Tobi nije imao uticaja na patnju sa kojom se suočio, i još uvek ima. Škola je neumorno radila sa Tobijem i nastavlja da podržava Šarlot i Tobija da bi on ponovo osetio da je to jedno od njegovih sigurnih mesta.“

Sudija je ocenio da je Kliford već patio zbog svojih postupaka i poštedeo ga je duge zatvorske kazne. Izricajući kaznu, sudija je rekao sudu: "Vilijam Kevin Kliford ima nekoliko olakšavajućih faktora i ogromnu količinu patnje dok čeka da se ovaj slučaj završi, uključujući anksioznost, debljanje i nemogućnost da se obezbedi bilo kakvo zaposlenje.“

Direktor škole Tetenhal Vud, rekao je u izjavi: "Nakon nedavnog krivičnog gonjenja i naknadne presude Vilijama Kevina Kliforda, želimo samo da izjavimo da dotična osoba nije bila u školi od dana kada se incident dogodio i da je radni odnos je naknadno prestao. Škola je ispravno pratila sve procese u rešavanju ovog pitanja, a bezbednost i dobrobit dece su uvek u središtu svega što radimo.

Bonus video:

04:55

PA ŠTA AKO TE BIJE MUŽ, I JA BIJEM SVOJU ŽENU Sociološkinja pozvala policiju da prijavi nasilje i DOBILA BIZARAN ODGOVOR

(Espreso/ Daily Mail/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.