Otkriveni detalji sastanka o kom bruji ceo svet! Kamaline reči odzvanjaju - o ovome neće da ćuti
Kamala Haris, Foto: EPA-EFE/KENNY HOLSTON / POOL

PORAŽAVAJUĆE

Otkriveni detalji sastanka o kom bruji ceo svet! Kamaline reči odzvanjaju - o ovome neće da ćuti

Haris je pozvala na osudu terorizma i nasilja

Objavljeno:

Potpredsednica SAD Kamala Haris rekla je na sastanku sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom da je vreme da se postigne dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Haris je izrazila ''ozbiljnu zabrinutost'' zbog stradanja u Pojasu Gaze i dodala da ''neće ćutati'' o tim stradanjima, prenosi Si-En-En (CNN).

- Izrael ima pravo da se brani i važno je kako to radi. Ono što se dogodilo u Gazi u proteklih devet meseci je poražavajuće. Slike mrtve dece i očajnih gladnih ljudi koji beže i traže spas, ponekad raseljeni po drugi, treći ili četvrti put. Ne možemo skrenuti pogled pred ovim tragedijama. Ne možemo sebi dozvoliti da otupimo na patnju, i neću ćutati - istakla je Haris.

Potpredsednica SAD je ponovila ''gvozdenu podršku i nepokolebljivu posvećenost" SAD u pomoći Izraelu, ali je odlučno je stavila do znanja da je potrebno okončati rat, navodi CNN.

Haris je pozvala na osudu terorizma i nasilja.

- Hajde da svi činimo sve što možemo da sprečimo stradanje nevinih civila, i da osudimo antisemitizam, islamofobiju i mržnju bilo koje vrste. Hajde da radimo na ujedinjenju naše zemlje - rekla je Haris.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ranije u četvrtak se sastao sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom, nakon što je u sredu govorio pred američkim Kongresom.

Netanjahu bi danas na Floridi trebalo da se sastane sa bivšim predsednikom SAD i republikanskim kandidatom na predstojećim predsedničkim izborima Donaldom Trampom.

Bonus video:

04:10

DONALD TRAMP JE DŽON VEJN OVOG DOBA, PREDNOST JE OGROMNA! Eksperti: Postoji način da se trka izjednači? Mišel Obama je KLJUČNA

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.