Direktor FBI otkrio nove detalje pokušaja ubistva Donalda Trampa: Amerika ne može da dođe sebi od šoka, ovo je...
Donald Tramp, Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

EVO ŠTA I DALJE NE ZNAJU

Direktor FBI otkrio nove detalje pokušaja ubistva Donalda Trampa: Amerika ne može da dođe sebi od šoka, ovo je...

Govoreći na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji samo nekoliko dana nakon pokušaja atentata, Tramp je rekao da je metak "prošao na manje od centimetra od toga da mi oduzme život"

Objavljeno: 13:45h

Direktor FBI Kristofer Vrej otkrio je tokom maratonskog svedočenja u sredu da istražitelji i dalje ne znaju da li je bivši predsednik Donald Tramp okrznut metkom ili komadom gelera tokom pokušaja atentata, piše Daily Beast.

Dva puta tokom višesatne sesije, Vrej je rekao zakonodavcima da FBI još radi na utvrđivanju šta je tačno pogodilo bivšeg predsednika u desno uvo tokom mitinga u Batleru, Pensilvanija.

"Koliko sam razumeo, okrznuo ga je ili metak ili neki geler", rekao je Vrej kongresmenu Kevinu Kajliju, republikancu iz Kalifornije.

Kasnije tokom saslušanja predsedavajući Komiteta, predstavnik Džim Džordan (republikanac iz Ohaja), pitao je Vreja da li istražitelji znaju gde je završilo svih osam metaka koje je ispalio Tomas Metju Kruks.

"Postoji pitanje da li ga je pogodio metak ili geler u uvo, tako da je moguće, dok ovde sedim, da ne znam da li je taj metak, pored izazivanja ogrebotine, mogao da završi negde drugde", svedočio je Vrej.

Džordan nije postavljao dalja pitanja o geleru.

1 / 5 Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Govoreći na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji samo nekoliko dana nakon pokušaja atentata, Tramp je rekao da je metak "prošao na manje od centimetra od toga da mi oduzme život".

"Čuo sam glasan zvižduk i osetio da me je nešto jako pogodilo u desno uvo", opisao je bivši predsednik SAD.

Trampov bivši lekar iz Bele kuće, predstavnik Roni Džekson (republikanac iz Teksasa), kasnije je rekao u konzervativnoj radio emisiji da je pregledao ranu nekoliko dana nakon pucnjave. "Metak je bio dovoljno daleko od njegove glave da nije došlo do eksplozivnog efekta, i samo je skinuo vrh njegovog uveta."

Kako se istraga o pokušaju atentata nastavlja, Vrej je ponudio komitetu nove uvide, uključujući otkriće da je Kruks pokušao da istraži koliko je daleko bio ubica od bivšeg predsednika Džona F. Kenedija koji je ubijen 1963. godine.

Tomas Metju Kruks
Tomas Metju Kruksfoto: High school yearbook photo

Tramp je odgovorio objavom na Truth Social dok je saslušanje još trajalo, pozivajući Vreja da podnese ostavku — ali ne zbog bilo čega što je rekao o pokušaju atentata. Umesto toga, Donald Tramp je napao direktora FBI zbog tvrdnje da su mu susreti s predsednikom Bajdenom bili "beznačajni i neupadljivi."

Bonus video:

11:48

DA LI JE TRAMP ZNAO ZA PRIPREMU ATENTATA? Eksperti: Bio je svestan, imao 2 prstena obezbeđenja, a čim je čuo pucanj URADIO JE OVO

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.