Da li je moguće da Vilijam ovoliko zarađuje? Isplivala tačna suma koju godišnje stavi u džep, ostaćete u šoku!
Princ Vilijam, Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

NEVERICA

Da li je moguće da Vilijam ovoliko zarađuje? Isplivala tačna suma koju godišnje stavi u džep, ostaćete u šoku!

Objavljena godišnja zarada princa Vilijama

Objavljeno:

Britanski princ Vilijam je tokom finansijske godine 2023-2024. ostvario prihod od 23,6 miliona funti (30,4 miliona dolara) od imanja Vojvodstva Kornvol, prenose britanski mediji.

Isto imanje, koje je Vilijam (42) nasledio od svog oca, kralja Čarlsa III kada je on postao kralj u septembru 2022, donelo je značajan višak od 23,6 miliona funti, navodi se u najnovijem godišnjem izveštaju.

Nasledivši imanje Vilijam je dobio i titulu vojvode od Kornvola. Izveštaj takođe otkriva da je Vilijam, veliki ljubitelj fudbala, postao pokrovitelj fudbalskog saveza, preuzevši tu ulogu od svoje bake kraljice Elizabete II.

Pored toga, Vilijam je dobio ovlašćenja nad humanitarnom organizacijom Welsh Guards i Kraljevskim poljoprivrednim udruženjem Kornvola, kao i mesto predsednika Udruženja Victoria Cross i George Cross.

Međutim, odustao je od funkcije predsednika organizacije Fields in Trust kako bi postao njen pokrovitelj. Fields in Trust je organizacija koja se bavi zaštitom parkova i zelenih površina širom Velike Britanije.

Zvanično, Vojvodstvo je privatno imanje koje služi za finansiranje zvaničnih, humanitarnih i privatnih aktivnosti Vilijama, Kejt Midlton i njihove troje dece.

Kraljevska porodica
Kraljevska porodica foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Vrednost imanja procenjuje se na više od milijardu dolara, a osnovao ga je kralj Edvard III 1337. godine kako bi obezbedio sredstva za naslednike prestola. Geografski, prostire se na 20 okruga širom Velike Britanije.

Vojvoda od Kornvola dobrovoljno plaća porez na dohodak na godišnji višak prihoda nakon odbijanja poslovnih troškova. Imanje je oslobođeno poreza na dobit jer nije zasebno pravno lice.

Prošle godine Vojvodstvo je zaradilo oko 29 miliona dolara, ali je Vilijam primio samo deo tog iznosa jer je nasledio titulu i imanje na pola fiskalne godine. Od tih 29 miliona dolara dobio je nešto više od 7,4 miliona dolara pošto je imanje zadržalo više od 8,67 miliona dolara za "radna sredstva".

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/ 24 sedam/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.