KAKO JE KEJT JEDNIM POTEZOM RAZBESNELA CELU SRBIJU? Novak joj se POKLONIO, a ona... OVO JOJ NIKADA NEĆEMO OPROSTITI
Kejt Midlton i Novak Đoković, Foto: Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

KAKO JE KEJT JEDNIM POTEZOM RAZBESNELA CELU SRBIJU? Novak joj se POKLONIO, a ona... OVO JOJ NIKADA NEĆEMO OPROSTITI

Kejt Midlton i Vimbldon spaja važna veza, a ovu ulogu joj je predala kraljica Elizabeta II

Objavljeno:

Kejt Midlton mogla bi da se pojavi na ovogodišnjem Vimbldonu koji će trajati do prvog do 14. jula. Princeza od Velsa godinama prema tradiciji uručuje pehare najboljim teniserima, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizatori se nadaju da će to uraditi i ove godine, a supruga princa od Velsa je prethodnih godina pratila određene mečeve na turniru u Londonu, iz kraljevske lože. Mnogo zanimljiivih momenata doživela je na čuvenom sportskom događaju.

Predsednica All England Club Debi Jevans rekla je da će organizatori pokazati što više fleksibilnosti, dok Kejt Midlton nastavlja sa borbom protiv raka, uključujući i odlaganje odluke da pronađu "zamenu" za ceremoniju uručenja pehara na čuvenom turniru, piše Daily mail.

Nadamo se da će princeza od Velsa moći da preda trofeje kao pokrovitelj kluba, ali njeno zdravlje i oporavak su prioritet. Ne znamo šta ne znamo. Sve što smo rekli je da ćemo sarađivati sa njom i dati joj što više mogućnosti Ne znam ko bi predao trofeje kao alternativa, to je nešto o čemu treba da razmislimo ako bude bilo potrebe. Ostajemo fleksibilni", rekla je Jevans za Telegraph Sport i dodala: "Kada saznamo, onda ćemo razmisliti šta je ispravno uraditi".

Kejt Midlton i Vimbldon spaja važna veza, a ovu ulogu joj je predala kraljica Elizabeta II.

Istorija pojavljivanja princeze od Velsa na čuvenom Vimbldonu donela je i ovakve momente.

U kraljevskoj loži na Vimbldonu pored članova britanske kraljevske porodice 2023. tokom muškog finala tradicionalnog teniskog turnira, odnosno meča između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza koji je završen pobedom španskog tenisera, bili su i poznati glumci Danijel Krejg sa suprugom Rejčel Vajs i Džejms Norton i Imogen Puts. Čuveni Džejms Bonda pozdravio se sa princezom od Velsa dok je njegova partnerka ćaskala sa princom Vilijamom. Sedeti u ovom delu tribina je na određeni način i privilegija.

Danijel Krejg nije propustio priliku da se pozdravi sa Kejt Mildton. Nije krio ni oduvševljenje zbog toga susreta baš kao ni njegova supruga, čuvena glumica Rejčel Vajs.

Danijel Krejg
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Zabeleženo je kako se pozdravlja sa princezom od Velsa, neki će reći džentlmenski potez, a neki možda da je slavni glumac mogao više da se potrudi jer nije ustao kada se Kejt pojavila pored njega, to se očekivalo ne zato što je ona princeza nego tako treba postupiti prema svakoj ženi.

U više nego srdačnom tonu protekao je tada susret princa Vilijama, Rejčel Vajs i Džejmsa Nortona. Princeza i princ od Velsa bivali su sve ležerniji u javnosti što bi moglo da se shvati kao "posledica" tadašnje najave modernizacije britanske monarhije, a takvo saopštenje usledio je dok se pisalo o krunisanju Čarlsa III (događaj je održan šestog maja u Londonu). Ovakvi susreti idu u prilog tome da zvezde vole britansku kraljevsku porodicu.

Kejt Midlton, Rodžer Federer, Mirka Federer
foto: EPA/Tolga Akmen

Krejg se pozdravio i sa princom Džordžom i proćaskao sa princom od Velsa. Britanska kraljevska porodica srela se 2023. i sa španskim kraljem Felipeom VI koji je na Vimbldonu bio bez supruge kraljice Leticije.

Princ Džordž i princeza Šarlot pratili su Vimbldon uživo prvi put 2022. odnsono 2023. godine. Najmlađe dete princeze i princa od Velsa princa Luja tek čeka taakv debi.

Kejt Midlton i Novak Đoković

Princeza od Velsa je više puta uručila pobednički trofej Novaku Đokoviću. Slavni sportista oduševio je 2022. džentlmenskim potezom poklonivši se Kejt Mildton čime joj je pokazao poštovanje, ona je bila očarana njegovim trijumfom, što se videlo na njenom licu, ali su neki primetili da nije pružila Noletu ruku. I za to, naravno, postoji opravdan razlog.

Novak Đoković, Kejt Midlton
foto: Printscreen/RTS

Razlog datira iz 2019. godine kada je Kejt nakon finalnog meča na Vimbldonu, u kojem je Novak pobedio Rodžera Federera prišla švajcarskom teniseru, stavila ruku na njegovo rame i kratko sa njim razgovarala, što je izazvalo negodovanje britanske kraljevske porodice koja je taj gest ocenila kršenjem protokola odnosno ocenila ga kao nepotreban i neprihvatljiv, piše "Express UK".

Novak Đoković, Kejt Midlton
foto: Profimedia

Kejt je i tada bila veoma srdačna prema Novaku, a njena naizgled bezazlena podrška Federeru izazvala je burne reakcije dvora čiji protokol nalaže da se njegovi članovi na sportskim događajima ponašaju krajnje odmereno (verovatno će im zasmetati i to što je princ Vilijam tokom polufinalnog meča u muškoj kategoriji na Vimbldonu 2022. opsovao.

"Ne žele da ponove grešku Čarlsa i Dajane"

Kejt je 2013. propustila finale Vimbldona u kojem je takođe igrao Novak, razlog je bila njena trudnoća pa su je lekari savetovali da ostane kod kuće.

Nakon što se prošle godine pojavila na turniru, usledili su ovakvi komenatri: "Princeza i princ od Velsa sjajno funkcionišu kao tim. Ketrin je bila u centru pažnje kao pokrovitelj All England Lawn Tennis Club. I veliki je ljubitelj tenisa pa je ta uloga idealna za nju. Nesumnjivo je zračila samopouzdanjem. Bilo je zadovoljstvo gledati kako se to razvija godinama", rekao je stručnjak za britansku kraljevsku porodicu Ričard Ficvilijams i dodao da je "Vilijam bio srećan što je Kejt bila u centru pažnje jer su time napravili savršenu ravnotežu u javnosti".

Napomenuo je da princ i princeza ne pokušavaju da zasene jedno drugo u javnosti što je bio problem u braku Čarlsa III (ranije princa od Velsa) i princeze Dajane.

"Nema nikakve sličnosti sa očajnički nesrećnom vezom između Dajane i Čarlsa i savršene ravnoteže koju su Vilijam i Ketrin uspostavili i javno i privatno. Ona je bila pokrovitelkaj i predala je nagrade, bila u centru pažnje dok je Viljima bio sasvim opušten bez službene uloge", istakao je Ficvilijams.

Podsetimo, Kejt Midlton se 15. juna u Londonu pojavila sa decom i suprugom na rođendanskoj paradi kralja Čarlsa III; tri meseca nakon što je saopštila da boluje od raka i pet meseci nakon Božićne šetnje u Sandringemu gde je bila sa porodicom. Lečenje je započeto krajem februara, trajaće još nekoliko meseci i princeza se nada da će tokom leta obaviti nekoliko javnih angažmana, kako je nagovestila pre dve nedelje na Instagramu. U te angažmane mogao bi da spada i dolazak na Vimbldon.

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Izuzetno je zanimljivo što je Kejt 2022. na Vimbldonu nosila haljinu sprske dizajnerke Roksande Ilinčić čije modele je i ranije birala.

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.