Ovaj čovek će zameniti Gabrijela Eskobara: Velika promena!
Gabrijel Eskobar, Foto: Printscreen/Youtube/Glas Amerike - Studio Washington

novina

Ovaj čovek će zameniti Gabrijela Eskobara: Velika promena!

Kasanof je završio Nacionalni ratni koledž, školu za napredne međunarodne studije Džon Hopkins i Hamilton Koledž

Objavljeno:

Stejt department je objavio da će novi zamenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja umesto Gabrijela Eskobara biti Aleksandar Kasanof.

Kako se navodi u saopštenju, Kasanof je prethodno obavljao funkciju pomoćnika bivšeg podsekretara za politička pitanja Viktorije Nuland i vršioca dužnosti podsekretara za politička pitanja Džona Basa, prenosi Kosovo Online.

- Saša je radio u Irskoj, Turkmenistanu, Čileu i Ukrajini. Dobio je nagradu Džejms Klement Dan za zasluge na radu kao politički savetnik u američkoj ambasadi u Kijevu tokom Majdanske revolucije i ruske invazije na Ukrajinu koja je usledila - navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Njegovi zadaci u Vašingtonu uključuju funkciju direktora Kancelarije za globalnu politiku i programe u Birou za međunarodne narkotike i poslove sprovođenja zakona, zamenika direktora osoblja Izvršnog sekretarijata („Linija“), direktora Kancelarije za istočnoevropske poslove i Zamenik direktora Kancelarije za pitanja Kavkaza i regionalne konflikte.

Kasanof je završio Nacionalni ratni koledž, školu za napredne međunarodne studije Džon Hopkins i Hamilton Koledž. Govori francuski, italijanski, ruski i španski.

Bonus video:

05:05

TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI

(Espreso/Kosovo Online/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.