NA TRAMPA PUCANO IZ TRI RAZLIČITA ORUŽJA?! Stigle šokantne vesti iz Amerike, evo koliko mu je napadač bio udaljen
Pokušaj atentata na Donalda Trampa, Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

ŠOK ZA ŠOKOM

NA TRAMPA PUCANO IZ TRI RAZLIČITA ORUŽJA?! Stigle šokantne vesti iz Amerike, evo koliko mu je napadač bio udaljen

Stigla forenzička analiza snimka atentata na Donalda Trampa

Objavljeno: 13:43h

Forenzička analiza ukazuje da je prilikom atentata na Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD koji je u subotu preživeo pokušaj ubistva na mitingu u Pensilvaniji, pucano iz tri oružja.

To je objavio CNN koji podseća da je Federalni istražni biro (FBI) juče saopštio da je atentator Tomas Metju Kruks (20) u subotu na Trampovom mitingu pucao sam.

Navodi se da prva tri hica odgovaraju oružju A, narednih pet oružju B, a poslednji "akustični impuls" stigao je od oružja C.

Ovo je zaključak audio analize koju su uradili Katalin Grigoras, direktorka Nacionalnog centra za forenzičku medicinu Univerziteta Kolorada i Kol Vajtkoton, viši profesionalni istraživač utoj instituciji.

Forenzički stručnjak Robert Mejher kazao je da je audio analiza potvrdila da je napadač bio na oko 110 do 120 metara od bine na kojoj se nalazio Tramp.

Navodi se da je ovaj zaključak u skladu s analizom CNN da je napadač bio na krovu na udaljenosti od 120 do 150 metara od bine kada su pucnji odjeknuli.

Bonus video:

11:48

DA LI JE TRAMP ZNAO ZA PRIPREMU ATENTATA? Eksperti: Bio je svestan, imao 2 prstena obezbeđenja, a čim je čuo pucanj URADIO JE OVO

(Espreso/ CNN/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.