Ovako je Tramp uspeo da sačuva goli život, evo zašto je pomerio glavu u kobnom trenutku! Da ovo nije uradio...
Pokušaj ubistva Donalda Trampa, Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

PUKA SREĆA!

Ovako je Tramp uspeo da sačuva goli život, evo zašto je pomerio glavu u kobnom trenutku! Da ovo nije uradio...

Jedan učesnik skupa koji se našao na nišanu je preminuo, dok su dvojica drugih kritično povređena i još su u bolnici

Objavljeno:

Izborni savetnik Donalda Trampa tvrdi da je bivšem predsedniku život spasao njegov potez da se pozove na grafikone na video ekranu na njegovom mitingu u Pensilvaniji u subotu.

Dan Scavino Jr. je rekao da je blagi pokret Trampove glave ka vizuelnoj pomoći na ekranu bio razlog zašto je metak samo okrznuo njegovo uho umesto da ga pogodi u glavu.

- Hvala Bogu što je sinoćnji skup bio jedan na kojem je predsednik Tramp želeo da koristi i referiše na jumbotron, što ga je nateralo da blago pomakne glavu u trenutku pucnjave - napisao je Scavino u nedelju ujutru na X.

Scavino je dodao i da je zahvalan je za sve molitve, ljubav i podršku, dok se priprema za republikansku konvenciju u Viskonsinu!

Ranije na skupu, Tramp je priznao da "ne ide po teleprompteru" i da želi da se fokusira na politiku južne granice prvo. Zamolio je svoj tim da prikaže grafikone na jumbotron ekranu koji prikazuju statistiku imigracije.

To je bilo kada je okrenuo glavu na stranu upravo pre nego što se čulo nekoliko pucnjeva, a bivši predsednik je uhvatio za uvo pre nego što se sklonio iza govorničke bine, piše Dejli mejl.

1 / 5 Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Napadač je neutralisan od strane američke Tajne službe nekoliko sekundi nakon što je pucao u Trampa. Jedan učesnik skupa koji se našao na nišanu je preminuo, dok su dvojica drugih kritično povređena i još su u bolnici, prema vlastima.

Bonus video:

05:05

TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI

(Espreso/ Kurir /Daily Mail/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.