"Počeli smo da se molimo, sve je bilo puno krvi": Svedoci atentata na Trampa otkrili jezive detalje!
Tramp nakon atentata, Foto: Artem Priakhin/SOPA Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

šok za ameriku

"Počeli smo da se molimo, sve je bilo puno krvi": Svedoci atentata na Trampa otkrili jezive detalje!

Očevici rekli policiji da je napadač na krovu

Objavljeno:

Donald Tramp, bivši predsednik SAD i aktuelni republikanski kandidat za predsednika, ranjen je u uho u sinoćnjem atentatu tokom mitinga u Pensilvaniji. Portparol Tajne službe je potvrdio da su službenici ubili napadača, koji je iz puške pucao sa krova zgrade koja se nalazila van mesta skupa. On je identifikovan kao Tomas Metju Kruks iz Pensilvanije.

Mislio sam da su petarde. Onda je neko viknuo da se sagnemo. Jedna gospođa je legla na mene i počela da plače. Rekao sam joj da će sve biti u redu. Počeli smo da se molimo, - pričaju svedoci atentata koji se dogodio na Donalda Trampa u Pensilvaniji.

U početku sam mislio da je problem sa zvučnikom. Ali onda su ljudi oko mene počeli da vrište i shvatio sam ozbiljnost situacije, - rekao je za "Fox News" Brendon Kristi, jedan od posetilaca Trampovog predizbornog skupa

Ja i članovi moje porodice smo se odmah sagnuli. Čulo se nekoliko hitaca u pravcu napadača, sve je bilo puno krvi - kaže svedok Kristi.

Očevici rekli policiji da je napadač na krovu

Atentat na Donalda Trampa
Atentat na Donalda Trampafoto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedan od posetilaca mitinga ispričao je za Bi-Bi-Si kako je video napadača u trenucima pre pucnjave.

Videli smo ga kako puzi po krovu preko puta nas, nekih 20 metara dalje. Videli smo da ima pušku. Uperili smo policiju u pravcu čoveka, ne znam zašto ranije nisu skinuli Trampa sa bine. Sto posto sam siguran da je taj tip upucao Trampa. Pokazali smo ga policiji, pokazali prstom u njegovom pravcu. Zašto tajna služba nije bila na svim krovovima? - kaže jedan od svedoka u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Trampovo uvo je povređeno u napadu, ali ni u jednom trenutku nije bio životno ugrožen. On je najavio da će nastaviti sa kampanjom i zahvalio nadležnim službama na brzoj reakciji.

Republikanci zahtevaju istragu

Republikanski poslanici rekli su da će pokrenuti brzu istragu o tome kako je napadač uspeo da se popne na krov zgrade u blizini predizbornog mitinga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i ispalio više hitaca pre nego što je ubijen. Majk Džonson, predsednik Predstavničkog doma SAD, koji kontrolišu republikanci, rekao je da će poslanici pozivati zvaničnike Tajne službe, Odeljenja za unutrašnju bezbednost i FBI na saslušanja.

Direktorka tajne službe Kimberli Čitl dobila je sudski poziv za saslušanje 22. jula.

Bonus video:

04:25

TRAMP BI MOGAO PODRŽATI NETANJAHUA! Đokić tvrdi: Izjavio je da će završiti ukrajinski sukob za 24 sata zbog POPULARNOSTI

(Espreso/Blic/Bobana Ćevriz/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.