Pokušan atentat na Donalda Trampa! Pogođen u uho dok je držao govor u Pensilvaniji
Pokušan atetntat na Donalda Trampa, Foto: Printscreen/X/Acyn

horor u pensilvaniji

Pokušan atentat na Donalda Trampa! Pogođen u uho dok je držao govor u Pensilvaniji

Na Trampa je pucano dok je držao govor o ilegalnim migracijama tokom Bajdenovog mandata

Objavljeno: 07:42h

Na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa večeras je pokušan atentat tokom predizbornog skupa u gradu Batler u Pensilvaniji.

Vašington post je objavio da su napadač i jedan čovek koji je prisustvovao skupu ubijeni, pozivajući se na lokalno tužilaštvo. Još jedna osoba je u teškom stanju.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kom se navodno vidi kako policija iznosi telo napadača.

Napadača je ubila tajna služba, a posle prvobitnih spekulacija da li je u pitanju pokušaj atentata ili sukob među prisutnima na mitingu, AP je preneo da su dva anonimna izvora iz policije saopštila da se incident istražuje kao pokušaj atentata.

Na Trampa je pucano dok je držao govor o ilegalnim migracijama tokom Bajdenovog mandata.

- Najgori predsednik u istoriji naše zemlje je preuzeo vlast, i vidite šta se desilo. Verovatno je 20 miliona ljudi ilegalno ušlo u zemlju. I, znate, to su malo zastareli podaci, ovaj grafikon je star nekoliko meseci. Pogledajte šta se desilo... - rekao je Tramp kada je odjeknula pucnjava.

Njega su odjednom okružili agenti tajne službe, koji su ga odvlačili sa bine dok je Tramp krvavog lica prkosno pretio pesnicom. U tom trenutku u masi su se čule ovacije.

Kandidat za senat iz redova Republikanica Dejvid Mekormik je sedeo u prvom redu, i rekao je za Politiko da mu se učinilo da je neko iza njega upucan.

- Odjednom se čula pucnjava. Neko iza mene je upucan. Bilo je puno krvi, a onda su agenti Tajne službe skočili na predsednika Trampa - rekao je on.

AP je preneo da su se nakon incidenta oglasili iz Trampovog štaba i saopštili da se on oseća dobro i da je u lokalnoj medicinskoj ustanovi.

Američki predsednik Džo Bajden je prvobitno, u trenutku kada je izlazio iz crkve u Rehobot Biču, rekao da ne zna ništa o incidentu. Bela kuća je kasnije saopštila da je on obavešten o detaljima.

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi je u saopštenju rekao da su "sproveli zaštitne mere".

- Incident se dogodio 13. jula na Trampovom skupu u Pensilvaniji. Tajna služba je primenila zaštitne mere i bivši predsednik je bezbedan. Ovo je sada aktivna istraga Tajne službe i dalje informacije će biti objavljene kada budu dostupne - saopštio je Guljelmi.

Poruke podrške bivši američki predsednik dobio je od svog sina Donalda Mlađeg, koji je objavio na društvenoj mreži X fotografiju svog oca uz sledeću poruku: "Nikada neće prestati da se bori kako bi sačuvao Ameriku".

Objavom je ovaj incident prokomentarisao i američki milijarder Ilon Mask, koji je napisao da u potpunosti podržava "predsednika Trampa i nada se da će se brzo oporaviti".

Bonus video:

05:05

TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI

(Espreso / Kurir /AP / Fox news / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.