Orbanov novi potez će razbesneti Evropsku uniju kao nikada do sada: Oglasio se nakon sastanka sa Trampom, pa...
Viktor Orban i Donald Tramp, Foto: ZOLTAN FISCHER / AFP / Profimedia

nove glavobolje

Orbanov novi potez će razbesneti Evropsku uniju kao nikada do sada: Oglasio se nakon sastanka sa Trampom, pa...

Orban, koji je lider sa najdužim stažom u Evropi, posetio je Trampa drugi put od marta, a najnoviji sastanak naziva "mirovnom misijom" čiji je cilj pronalazak rešenja za okončanje rata u Ukrajini

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban je nakon završetka NATO samita otputovao na Floridu gde se sastao sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Ovaj susret će verovatno pojačati frustracije među zapadnim saveznicima jer je Orban bez konsultacija prethodno posetio Rusiju i Kinu. Orban se sastao s Trampom u kompleksu Mar-a-Lago.

- Mirovna misija 5.0. Bila je čast posetiti predsednika danas u Mar-a-Lagu. Razgovarali smo o načinima za postizanje mira. Dobra vest dana: On će to rešiti - napisao je Orban na svom nalogu na društvenoj mreži X i objavio fotografiju sa Trampom.

Donald Tramp mu je odgovorio na vlastitoj društvenoj mrež Thruth Social.

- Hvala Viktore. Mora se postići mir i to brzo - napisao je Tramp.

Predsednik Mađarske otvoreno je podržao Trampovu kandidaturu na ovogodišnjim američkim predsedničkim izborima i rekao da se nada da će republikanski kandidat uspeti da okonča rat u Ukrajini.

Orban, koji je lider sa najdužim stažom u Evropi, posetio je Trampa drugi put od marta, a najnoviji sastanak naziva "mirovnom misijom" čiji je cilj pronalazak rešenja za okončanje rata u Ukrajini.

Bonus video:

03:14

ORBAN VEĆ POSTIGAO JEDAN OD SKRIVENIH CLJEVA?! Analitičar naveo PRAVE motive posete Putinu i Siju koji se kriju iza mirovne misije

(Espreso/ AP/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.