"KOSOVO JE SVETA SRPSKA HRIŠĆANSKA ZEMLJA": Ovako je le Penova govorila o NAŠOJ ZEMLJI, ove reči i DALJE ODZVANJAJU
Marin Le Pen, Foto: AP/Claude Paris

SKIDAMO KAPU!

"KOSOVO JE SVETA SRPSKA HRIŠĆANSKA ZEMLJA": Ovako je le Penova govorila o NAŠOJ ZEMLJI, ove reči i DALJE ODZVANJAJU

Marin le Pen je umela više puta da govori ono što mnogi u Srbiji žele da čuju, a to je da Kosovo nije trebalo da postane nezavisno

Objavljeno: 11:13h

Liderka krajnjedesničarskog Nacionalnog okupljanja (RN) Marin le Pen ostvarila je do sada najveći uspeh na parlamentarnim izborima u Francuskoj.

Njen cilj je i dalje da postane predsednica, a ako bi njena partija bila na vlasti, to bi u velikoj meri ugrozilo aktuelnog predsednika Emanuela Makrona. Ono što je ljudima u Srbiji zanimljivo jeste to kakvi su njeni stavovi u vezi sa Srbijom.

Marin le Pen je umela više puta da govori ono što mnogi u Srbiji žele da čuju, a to je da Kosovo nije trebalo da postane nezavisno.

Tokom izbora 2017. godine izjavila je da će ako pobedi poništiti priznavanje nezavisnost Kosova.

- Kosovo je sveta srpska i hrišćanska zemlja koja je poslednja brana stvaranju nove Islamske države u Evropi. Prema Srbima je načinjena ogromna nepravda devedesetih i Evropa je dužna da tu nepravdu ispravi - rekla je tada Le Penova i trpela velike kritike Albanaca zbog svojih izjava.

Javno je pre nekoliko godina istakla da će joj ako pobedi na izborima Francuska biti na prvom mestu i da će sama odlučivati o svojoj spoljnoj politici, nevezano od NATO i EU.

1 / 6 Foto: Profimedia

Osudila politiku SAD

Poznata je po tome što se nije libila da osudi politiku EU i SAD zbog grešaka na Bliskom istoku, kao i njihov stav prema Rusiji. Zalagala se za izlazak Francuske iz NATO-a i otvoreno je podržala Vladimira Putina.

- Da, divim se Vladimiru Putinu, njegovoj pribranosti u uslovima kada mu EU nameće novi hladni rat. Osim toga, predsednik Putin je vratio osećaj ponosa jednoj godinama ponižavanoj velikoj naciji. Izuzetno poštujem i njegov ekonomski patriotizam - rekla je pre nekoliko godina liderka najjače francuske ultradesne stranke.

Bonus video:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

(Espreso/ Kurir/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.