MAKRON U NEBRANOM GROŽĐU, NAKON DEBAKLA POVUKAO OČAJNIČKI POTEZ: Ima li nade za predsednika Francuske?
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

LE PENOVA MU ZABIBERILA

MAKRON U NEBRANOM GROŽĐU, NAKON DEBAKLA POVUKAO OČAJNIČKI POTEZ: Ima li nade za predsednika Francuske?

Odlučujući krug izbora u Francuskoj 7. jula

Objavljeno: 11:10h

Francuski predsednik Emanuel Makron je odmah po objavljivanju preliminarnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, pozvao birače da blokiraju krajnju desnicu u odlučujućem drugom krugu izbora koji će se održati 7. jula.

„Suočeni sa Nacionalnim okupljanjem, došlo je vreme za širok, jasno demokratski i republikanski savez za drugi krug“, poručio je Makron u saopštenju.

On je istakao i da velika izlaznost u prvom krugu govori o „važnosti ovog glasanja za sve naše sunarodnike i želji da se razjasni politička situacija“, prenosi France 24.

Stranka krajnje desnice Nacionalno okupljanje vodi u prvom krugu parlamentarnih izbora u Francuskoj, sa oko 34 odsto podrške birača, pokazuju izlazne ankete četiri agencije za ispitivanje javnog mnjenja – Ipsosa, Ifopa, OpinionWay-a i Elabea.

Prema anketama, levičarska koalicija Novi narodni front osvojila je 29 odsto glasova, a centristička koalicija Zajedno, kojoj pripada i stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona, od 20,5 odsto do 23 odsto.

Bonus video:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.