PUTINOVA UPOZORENJA NISU URODILA PLODOM? Rus će POBESNETI zbog Makronove najnovije ODLUKE, pazite šta se DEŠAVA!
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

DRAMI NIKAD KRAJA

PUTINOVA UPOZORENJA NISU URODILA PLODOM? Rus će POBESNETI zbog Makronove najnovije ODLUKE, pazite šta se DEŠAVA!

Zelenski će se danas sastati sa francuskim proizvođačima odbrambene industrije, obratiti se parlamentu Francuske i razgovarati sa francuskim predsednikom

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je da će ta zemlja poslati Ukrajini borbene avione Miraž 2000, a da će Ukrajinci u Francuskoj biti obučavani za pilotiranje tim avionima.

„Sutra ćemo započeti novu saradnju i objaviti prodaju Miraža 2000-5, francuskih borbenih aviona koji će omogućiti Ukrajini da zaštiti svoje tlo, svoj vazdušni prostor“, rekao je Makron u četvrtak, prenosi BFM TV.

Uoči današnjeg sastanka s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, Makron je takođe naveo da će Ukrajinci pohađati obuku u Francuskoj za upravljanje tim avionima, u trajanju od pet do šest meseci, počev od ovog leta.

„Ne želimo eskalaciju rata“, rekao je Makron, dodajući da će nabavkom aviona Kijev imati kapacitete da se brani. Zelenski boravi u Francuskoj, gde je juče učestvovao na 80. godišnjici obeležavanja iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.

 Emanuel Makron
Emanuel Makronfoto: Profimedia

Zelenski će se danas sastati sa francuskim proizvođačima odbrambene industrije, obratiti se parlamentu Francuske i razgovarati sa francuskim predsednikom, prenosi Politiko.

Bonus video:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.