KAMILA PONIZILA MAKRONOVU SUPRUGU, KAMERE SVE SNIMILE: Pazite samo šta se DOGODILO, ovo NIJE SMELA DA URADI (VIDEO)
Kraljica Kamila i Bridžit Makron, Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

PUKLA BRUKA

KAMILA PONIZILA MAKRONOVU SUPRUGU, KAMERE SVE SNIMILE: Pazite samo šta se DOGODILO, ovo NIJE SMELA DA URADI (VIDEO)

I Brižit Makron i kraljica Kamila bile su obučene u belo od glave do pete, a iako su obe ove dame u svojim 70-im godinama, imaju drastično različit stil

Objavljeno:

Kraljica Kamila i Brižit Makron posetile su memorijalni centar u francuskom selu Ver-sur-Mer, položivši vence ispred spomenika posvećenom vojnicima koji su poginuli pod britanskom komandom tokom iskrcavanja u Normandiji za vreme Drugog svetskog rata. Podsetimo, ovaj centar je otvoren 6. juna 2021, na 77. godišnjicu Dana D, odnosno dana kada je pokrenuta saveznička invazija zapadne Evrope koju je okupirala Nemačka.

I Brižit Makron i kraljica Kamila bile su obučene u belo od glave do pete, a iako su obe ove dame u svojim 70-im godinama, imaju drastično različit stil. Dok je slavna Francuskinja vrlo moderna i verna svedenim komadima, Kamila je sklona nešto staromodnijoj estetici, tipičnom za britinski dvor.

Gospođa Makron je ovog puta izabrala vrlo jednostavan, ali skupocen sako-kaput dužine do kolena u prljavobeloj boji.

Na prvi pogled vidi se da je ovo veoma kvalitetan komad, savršeno skrojen, a jednostavnost "razbijaju" efektni dugmići i naramenice, te kaiš na poleđini struka koji je vrlo diskretno strukirao ovu varijantu kaputića. Brižit je izdanje upotpunila suptilnim nakitom i kožnim salonkama u beloj boji sa srednje visokom potpeticom.

Kamila, supruga britanskog kralja Čarlsa, nosila je kaput-haljinu A kroja i midi dužine sa izvezenim detaljima na rukavima i kragni. Ovu snežnobelu kreaciju je zaokružila pomalo retrobež cipelama sa niskom potpeticom, belom pismo tašnom i efektnim šeširom, koji gotovo uvek nosi u javnosti, te otmenim rukavicama.

Inače, svetski mediji bruje o jednoj interesantnoj sceni između ove dve dame; nakon što su položile cveće, odmakle su se kako bi na trenutak u miru i tišini odale počast žrtvama, a tada je Brižit posegla za Kamilinom rukom. No, delovalo je da kraljica-supruga nije voljna da da odgovori na gest prve dame Francuske, te da nije želela da se drže za ruke.

Nakon što je Brižit ipak blago stisla Kamilinu šaku, shvativši da nema očekivane povratne reakcije, ispustila ju je, pa su njih dve jednostavno stale jedna pored druge ispred spomenika. Iako je gest ove Francuskinje sasvim sigurno bio dobronameren, spontani dodiri sa članovima britanske kraljevske porodice mogu da predstavljaju problem.

Naime, iako ne postoje obavezni kodeksi ponašanja prilikom susreta sa kraljicom ili nekim članom kraljevske porodice, ipak postoji nepisano pravilo da ne treba ići dalje od rukovanja, prenosi "Daily Mail". No, mlađi članovi poput Kejt Midlton i princa Vilijama su malo opušteniji, pa im nije problem čak i da se zagrle sa poznanicima, ali starije generacije, poput Kamile, slede primer pokojne kraljice Elizabete koja je insistirala da bude na fizičkoj distanci sa drugim ljudima u javnosti.

Još je jedna sporna situacija obeležila današnji susret kralja Čarlsa i kraljice Kamile sa francuskim predsedničkim parom. Britanski kraljevski par bio je primoran da čeka Emanuela Makrona 20 minuta jer je francuski predsednik kasnio na ceremoniju obeležavanja Dana D.

Kralj i kraljica nisu komentarisali ovaj propust, ali su francuski mediji o tome naširoko izveštavali.

Bonus video:

02:24

FRANCUSKA SE POZICIONIRA KAO ZEMLJA PREDVODNICA U EVROPI Todorov: U interesu Srbije da ima saradnju sa najmoćnijom privredom EU

(Espreso/ Zena.blic.rs/ Stefana Pavlović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.