PUTINOVE REČI SE ORE SVETOM, OVO SE NE SME SHVATITI OLAKO! Ovako BRUTALNO UPOZORENJE još nismo čuli, pazite samo!
Vladimir Putin, Foto: AP

NIIJE NAIVNO!

PUTINOVE REČI SE ORE SVETOM, OVO SE NE SME SHVATITI OLAKO! Ovako BRUTALNO UPOZORENJE još nismo čuli, pazite samo!

Putin je optužio Bajdenovu administraciju koja je najveći snabdevač Ukrajine vojnom opremom, da čini grešku za greškom ili „spaljuje“ američki politički sistem i globalno vodstvo

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas sa čelnicima međunarodnih novinskih agencija u Rusiji, javila je moskovska agencija TASS, koja već dugi niz godina organizuje taj događaj na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

Sastanak je otvorio generalni direktor agencije TASS Andrej Kondrašov.

Upitan o rizicima nuklearnog rata zbog Ukrajine, upozorio je da bi Rusija mogla upotrebiti sva dostupna sredstva da se odbrani ako bude pretnji njenom suverenitetu ili teritorijalnom integritetu, navodi Hina.

Vladimir Putin je rekao da je Zapad uvek iznova optuživao Rusiju za zveckanje nukleranim oružnjem, no da je to pogrešno, jer je SAD taj koji je upotrebio nuklearno oružje protiv Japana u Drugom svetskom ratu.

Pred urednicima stranih medija, Putin je rekao da ruska nuklearna doktrina dopušta da se takvo oružje koristi kao odgovor na određene pretnje.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

„Iz nekog razloga, Zapad veruje da ga Rusija nikad neće upotrebiti. Imamo nuklearnu dokrinu, pogledajte što tamo piše. Ako nečije delovanje preti našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, smatramo da je moguće upotrebiti sva sredstva koja imamo na raspolaganju. Ovo se ne sme shvatati olako, površno“, istakao je Putin.

Agencija Rojters izdvojila je sa tog sastanka Putinovu ocenu da Rusiji nije bitno ko će biti sledeći američki predsednik, jer to verovatno ne menja ništa za Moskvu.

Pred urednicima stranih medija na forumu u Sankt Petersburgu Putin je optužio Bajdenovu administraciju koja je najveći snabdevač Ukrajine vojnom opremom, da čini grešku za greškom ili „spaljuje“ američki politički sistem i globalno vodstvo, navelka je britanska agencija.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Profimedia

Na sastanku učestvuju šefovi međunarodnih novinskih agencija iz desetak zemalja – agencije Frans pres, Asošiejted presa, Rojtersa, kineske nacionalne agencije Hsinhua, nemačke DPA, ANSA (Italija), EFE (Španija), IRNA (Iran), Kjodo njuz (Japan), turske Anadolije, Azerbejdžanske državne novinske agencije, beloruske agencije BELTA, Jonhap iz Južne Koreje, Kazinforma iz Kazahstan, Uzbekistanska nacionalna novinska agencija.

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.