I MEDVEDEV ZAPRETIO SVIM SILAMA! Zelenski će se PUŠITI POSLE OVOGA! Kočnice su POPUSTILE, spomenuo NAJGORI SCENARIO
Dmitrij Medvedev, Foto: Profimedia

RUSIJA

I MEDVEDEV ZAPRETIO SVIM SILAMA! Zelenski će se PUŠITI POSLE OVOGA! Kočnice su POPUSTILE, spomenuo NAJGORI SCENARIO

"Ukrajina i njeni saveznici dobiće razarajući odgovor na potencijalnu upotrebu zapadnog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji"

Objavljeno: 12:04h

Ukrajina i njeni saveznici dobiće razarajući odgovor na potencijalnu upotrebu zapadnog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji, što bi dovelo do umešanosti NATO-a u sukob, upozorio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

- Ukrajina i njeni saveznici iz Alijanse dobiće odgovor takve razarajuće snage da NATO jednostavno neće moći da se odupre uvlačenju u sukob - napisao je Medvedev na "Telegramu".

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

On je naveo da se vojni sukob sa Zapadom razvija u skladu sa najgorim scenariom i da postoji konstantna eskalacija kada se radi o snazi primenjivog NATO oružja, te stoga niko ne može da isključi mogućnost ulaska sukoba sa Zapadom u konačnu fazu, prenela je RIA.

- Zapadne zemlje koje navodno `odobravaju upotrebu` njihovog dalekometnog oružja na ruskoj teritoriji - bez obzira da li govorimo o starim ili novim delovima naše zemlje - moraju jasno da razumeju sledeće: sva njihova vojna oprema i svi stručnjaci koji se bore protiv nas biće uništeni i na teritoriji nekadašnje Ukrajine i drugih zemalja ukoliko se odatle izvrše napadi na rusku teritoriju - naglasio je Medvedev.

Putin i Zelenski
Putin i Zelenskifoto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo Vadim Ghirda AP, Ukrainian Presidential Press Office via AP AP

On je dodao da "pojedinačna" pomoć članica Alijanse Kijevu koja je usmerena protiv Rusije predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

(Espreso/Kurir/RIA Novosti/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.