LAVROV POLUDEO, OVAKVOG GA NISMO VIDELI! Ovog puta ZAPRETIO na NAJBRUTALNIJI NAČIN, planeta PODRHTAVA zbog OVOGA!
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Rat

LAVROV POLUDEO, OVAKVOG GA NISMO VIDELI! Ovog puta ZAPRETIO na NAJBRUTALNIJI NAČIN, planeta PODRHTAVA zbog OVOGA!

Delimo stav Kine da se prvenstveno treba baviti uzrocima sukoba i zaštititi zakonske interese svih strana

Objavljeno: 09:40h

Kina bi mogla organizovati mirovnu konferenciju na kojoj bi učestvovale Rusija i Ukrajina, prenela je novinska agencija RIA izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova. Lavrov je rekao da bi takav potez bio nastavak truda Pekinga da reši ukrajinsku krizu.

"Delimo stav Kine da se prvenstveno treba baviti uzrocima sukoba i zaštititi zakonske interese svih strana, uz naknadne sporazume temeljene na načelu jednake i nedeljive sigurnosti", rekao je Lavrov u razgovoru s agencijom. "Dopustite mi da još jednom naglasim, to podrazumeva poštovanje stvarnosti na terenu, koja odražava volju ljudi koji tamo žive", dodao je.

Sergej Lavrov
Sergej Lavrovfoto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

Zapretio SAD-u i NATO-u

Rusija je više puta pozvala na pregovore uz uslov da Kijev i Zapad priznaju njene teritorijalne dobitke u Ukrajini. Kijev je odbio te predloge. Lavrov je kritikovao Sjedinjene Države zbog pomoći Ukrajini, rekavši da je Vašington postao "saučesnik u zločinima kijevskog režima."

Takođe je rekao da Rusija planiranu isporuku borbenih aviona F-16 Ukrajini s nuklearnim oružjem smatra "signalnom akcijom" NATO-a.

NATO
NATOfoto: Profimedia

"Pokušavaju nam reći da Sjedinjene Države i NATO neće stati ni pred čime u Ukrajini", rekao je Lavrov.

"Ipak, nadamo se da će rusko-beloruske vežbe o korištenju nestrateškog nuklearnog oružja koje su sada u toku malo urazumiti naše protivnike i podsetiti ih na katastrofalne posledice dalje nuklearne eskalacije", dodao je.

Bonus video:

03:23

RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina

(Espreso/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.