ERDOGANU POPUSTILE SVE KOČNICE, TURČIN NIKAD BESNIJI! Od ovoga PODILAZI JEZA, da li je MOGUĆE DA JE OVO IZGOVORIO?
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

OSUO PALJBU!

ERDOGANU POPUSTILE SVE KOČNICE, TURČIN NIKAD BESNIJI! Od ovoga PODILAZI JEZA, da li je MOGUĆE DA JE OVO IZGOVORIO?

Uz optužbe na račun nemoći međunarodne institucije, predsednik većinski muslimanske zemlje sa 85 miliona stanovnika prozvao je i svoje kolege iz islamskoga sveta.

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je ocenio da je "duh Ujedinjenih naroda u Gazi mrtav", uz poziv da "islamski svet da reaguje" nakon izraelskih napada na kampove u Rafi u kojima su smešteni raseljeni Palestinci.

"UN ne uspeva zaštititi čak ni svoje osoblje, ni humanitarno osoblje. A šta još čekate da biste delovali? Duh Ujedinjenih naroda u Gazi je mrtav", rekao je Erdogan pred članovima svoje stranke.

Erdogan: Izrael je pretnja za čitavo čovečanstvo

Uz optužbe na račun nemoći međunarodne institucije, predsjednik većinski muslimanske zemlje s 85 miliona stanovnika prozvao je i svoje kolege iz islamskoga sveta.

"Želim islamskom svetu uputiti par reči: A šta još čekate da biste doneli zajedničku odluku? Bog će nas i vas smatrati odgovornima", rekao je, dodavši da "Izrael nije pretnja samo za Gazu već i za čitavo čovečanstvo".

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan foto: Profimedia

"Nijedna država nije sigurna sve dok Izrael ne bude poštovao međunarodno pravo i dok ne shvati da je međunarodno pravo obaveza. To se odnosi i na Tursku", rekao je.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan foto: Profimedia

"Izrael i oni koji ga podržavaju nadaju se da ćemo zaboraviti ovaj genocid, no taj genocid neće biti zaboravljen", upozorio je Erdogan istaknuvši da "ubistva beba, dece, napada kojim su ciljevi bili bolnice, crkve i džamije neće biti zaboravljeni".

Bonus video:

01:42:10

PULS SRBIJE 28.05.2024.

(Espreso/Index/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.