"OBRIŠEM SE VLAŽNOM MARAMICOM MALO DA NE SMRDIM": Pakao na Jadranu, turisti zgroženi napuštaju apartmane!
Plaža, Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

"OBRIŠEM SE VLAŽNOM MARAMICOM MALO DA NE SMRDIM": Pakao na Jadranu, turisti zgroženi napuštaju apartmane!

Problem sa vodom meštana mesta na Jadranu, postao je i tema snimaka na TikToku, od kojih su neki postali veoma viralni

Objavljeno:

Paklena turistička sezona u Vrsima kod Nina u Hrvatskoj samo je pojačana usled žege i toplotnog talasa. Gosti zgroženi napuštaju apartmane jer usred toplotnog talasa već nedelju dana nemaju vode. Kada se žele tuširati, odlaze na plažu ili se polivaju iz plastičnih kanistera.

Dok se na vrškim plažama, dvadesetak kilometara od Zadra u Hrvatskoj odmaraju stotine turista, u malo povišenom centru mesta stanovnici su ogorčeni jer nemaju vode punih nedelju dana. Ispred skoro svake kuće mogu se videti kanistri vode.

Ljudi se tuširaju iz kanistera i flaša

"Nestalo je vode, mašina za veš se pokvarila. Otišla je totalno, morala sam da kupim novu. Sa kanticama smo išli na bunar, grejali vodu na suncu i budući da imamo dvoje male dece, lepo smo ih tuširali napolju nasred dvorišta", kaže Dragica Tustec iz Vrsi na Jadranskom moru koja uzalud proverava slavinu iz koje nije iscurila ni kap.

Njena susetka Renata Božić dodaje da se oni idu tuširati na plažu. "Turisti odlaze jer nema vode. Nije to ovo leto problem, već je godinama tako", ističe u razgovoru za "Net.hr"

"Više vode na putu, nego u slavini"

"Više puta se pobrišem sa vlažnom maramicom malo da ne smrdim", objašnjava jedan od stanovnika gradića na Jadranu, Miroslav Vukić.

Dosta meštana napravilo je cisterne koje nastoje napuniti za situacije kada nestane vode, ali i to im je dodatni trošak, kaže Boris Vukić. "Dakle, plaćamo i struju i vodu ovde u Gornjem selu jer smo morali puniti cisterne da bi hidroforom posle terali vodu u kuću jer nikada nije bilo pritiska", objašnjava.

Stare vodovodne cevi svakodnevno pucaju, pa Sadiha Lovrek pokazuje na lokvu u svojoj ulici govoreći "često se ovde događa da po cesti teče voda, a mi je nemamo u slavinama".

Problem sa vodom meštana mesta na Jadranu, postao je i tema snimaka na TikToku, od kojih su neki postali veoma viralni.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/ Net.hr/ Nikolina Radić/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.