Nema gde igla da padne! Plaža u Sutomoru krcata, snimak iz vazduha sve pokazao: Šta nas tek čeka u avgustu? (VIDEO)
Sutomore, Foto: Printscreen/Twitter/@dvogled

crna gora

Nema gde igla da padne! Plaža u Sutomoru krcata, snimak iz vazduha sve pokazao: Šta nas tek čeka u avgustu? (VIDEO)

Sezona tek počinje, a Sutomore važi za najjeftinije letovalište u Crnoj Gori, što dodatno privlači turiste

Objavljeno: 16:28h

Sutomore već decenijama važi za omiljeno letovalište Srba na Jadranskom delu Crne Gore, a sudeći prema snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, polako dolazi do toga da neće imati gde da se postavi peškir na plaži.

Sutomore trenutno ne beleži velike gužve, budući da se tek očekuje priliv turista, te i vikendaša iz Podgorice i ostalih gradova Crne Gore, ali snimak iz vazduha nagoveštava da se to uskoro može promeniti.

Na plažama ležaljka do ležaljke

Na YouTube kanalu „Travel Motivation MNE Crna Gora“ objavljen je snimak koji prikazuje Sutomore u punom sjaju. More blista tirkiznim nijansama, a plaže, iako još uvek bez velike gužve, ispunjene su šarenim suncobranima, podsećajući na stare fotografije s letovanja. Međutim, kada se bolje pogleda, jasno je da situacija može brzo izmaći kontroli i to zbog samih plažnih mobilijara.

Dok se u Grčkoj uvode novi zakoni koji ograničavaju prostor za ležaljke na plažama, u Sutomoru su ležaljke već postavljene do maksimuma, u nekim delovima čak u sedam redova.

Na slobodnim delovima plaže jedva da ima mesta za peškire. Iako na krajevima plaže trenutno deluje da ima dovoljno prostora, sezona tek počinje, a Sutomore važi za najjeftinije letovalište u Crnoj Gori, što dodatno privlači turiste.

Sa početkom glavne turističke sezone, očekuje se porast posetilaca, što može dodatno zakomplikovati situaciju na plažama. S obzirom na popularnost i pristupačnost Sutomora, lokalne vlasti bi možda mogle razmotriti mere za regulisanje prostora na plažama kako bi se izbegle gužve i održala sigurnost posetilaca.

Meka "paradajz turizma"

Decenijama unazad, turisti iz Srbije koji dolaze u ovaj mirni primorski gradić često nezasluženo dobijaju epitet "paradajz turista". Uglavnom se to dešava usled činjenice da mnogo Srba ima dole vikendice, te za boravak na moru umeju da ponesu i određene količine hrane, te nije retko da lepo zameze i na samoj plaži, što se nekolicini ugostitelja ali i meštana baš i ne dopada, te se povremeno dešavaju sitne prozivke i čarke na društvenim mrežama.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.