U 7 sati izmereno 25 stepeni: I kod komšija paklene vrućine do ovog dana, u Bosni i Hercegovini će se asfalt topiti
Temperatura u Mostaru u sedam sati jutros 25 stepeni, Foto: Printscreen/facebook/Mostaru moj info, Profimedia

VREMENSKA PROGNOZA

U 7 sati izmereno 25 stepeni: I kod komšija paklene vrućine do ovog dana, u Bosni i Hercegovini će se asfalt topiti

U mnogim predelima očekuje se i tropska noć jer će minimalna temperatura ostati iznad 20 stepeni Celzijusovih tokom cele noći

Objavljeno:

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje do 39 stepeni Celzijusovih, a na snazi je narandžasto upozorenje zbog visoke temperature.

U mnogim predelima očekuje se i tropska noć jer će minimalna temperatura ostati iznad 20 stepeni Celzijusovih tokom cele noći.

Krajem dana i uveče na zapadu se očekuje razvoj oblaka koji samo ponegde može doneti kratkotrajnu kišu ili pljusak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje na visoku dnevnu temperaturu vazduha i visoku vrednost UV indeksa širom zemlje, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7 časova Sokolac i Foča 15, Han Pijesak, Čemerno, Rudo, Bjelašnica i Sarajevo 16, Ribnik, Drvar i Zenica 17, Livno 18, Mrkonjić Grad i Sanski Most 19, Bileća, Bihać i Tuzla 20, Banjaluka, Doboj i Prijedor 21, Bijeljina i Novi Grad 22, Trebinje i Neum 24 i Mostar 25 stepeni Celzijusovih.

lepo vreme, proleće, Beograd, Novi Sad, Leto
foto: Zorana Jevtić

Trodnevna prognoza

U četvrtak sunčano i vruće uz malu do umerenu oblačnost. Posle podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vetar slab do umeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje severozapadni. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 stepeni.

U petak sunčano i vruće uz malu do umerenu oblačnost. Posle podne lokalni pljuskovi su mogući ponegde na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 19 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 38, na jugu do 41 stepeni.

U subotu sunčano i vruće. Vetar slab, veći deo dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 41 stepeni, piše N1.

Bonus video:

03:44

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA IVANA RISTIĆA ZA KURIR: Bliži nam se AFRIČKI ANTICIKLON, spremite se za temperature PREKO 40 STEPENI

(Espreso/ Blic/ N1/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.