Rafa šokirao planetu: Nadal bez dlake na jeziku o Sinerovom doping skandalu!
Rafael Nadal, Foto: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

španac

Rafa šokirao planetu: Nadal bez dlake na jeziku o Sinerovom doping skandalu!

Mnogi se neće složiti s njim

Objavljeno:

Proslavljeni špaski teniser Rafael Nadal izneo je svoje mišljenje o doping skandalu u kom se našao prvi reket sveta Janik Siner.

Doping afera Janika Sinera danima unazad je glavna tema u svetu sporta.

Nedavno je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da je mladi italijanski teniser u martu dva puta pao na doping testu. Skandalozna vest skrivala se u strogoj tajnosti mesecima, a onda se samo pojavilo saopštenje da je na turniru u Indijan Velsu dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu kolstebol i da nije kriv.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sinerov trener je dao objašnjenje u koje je malo ko poverovao. Za propust su optužili fizioterapeuta Džakoma Naldija i člana tima Umberta Ferera. Tvrdili su da je Naldi posekao prst na skalpel i da mu je Ferera do sprej koji sadrži kostebol. Njihovo objašnjenje je da je steroid dospeo u organizam Sinera preko kože - preneo ga je Naldi dok ga je masirao.

Nadal je, čini se, poverovao u ovu priču. U emisiji " El Hormiguero" Španac je izneo svoje viđenje:

- Verujem u dobru nameru ljudi. Poznajem Sinera i ne mislim da je namerno pokušao da se dopinguje. Osim toga, pravda je pravda, i ne mislim da pravda treba da nam se sviđa samo kada se rešava na način na koji mi mislimo. Na kraju, pravda je pravda i verujem u pravdu i u organe koji donose odluke i koji zaista donose odluke na osnovu onoga što smatraju ispravnim - rekao je Španac.

Čvrsto veruje da Siner nije bio privilegovan zbog svog imena.

- Potpuno verujem da ako nisu izrekli sankciju, to je zato što su oni koji su odlučivali u ovom slučaju jasno videli da ono što je bilo nije bilo za sankciju. Ne mislim da će Siner biti zaštićen samo zato što je on Siner, a da će neko drugi biti kažnjen. Verujem u to i zaista sam uveren u to. Naravno, mišljenje drugih je takođe potpuno respektabilno, ali ja imam ovo mišljenje - dodao je Nadal.

Bonus video:

00:09

Rafael Nadal sa sinom

(Espreso/Kurir/J.M./Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.