Posle eliminacije na US openu - Novak preduzeo sledeći korak!
Novak Đoković, Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

ZANIMLJIVO

Posle eliminacije na US openu - Novak preduzeo sledeći korak!

Najbolji teniser ikada doneo odluku

Objavljeno: 18:54h

Novak Đoković osvojio je Olimpijske igre u Parizu, ali je potom šokantno eliminisan na US openu u trećem kolu od Alekseja Popirina.

Srbin ima prostora za predah nakon rane eliminacije, a na treninge se očekuje da će se vratiti 9. septembra.

Aleksej Popirin
Aleksej Popirin foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Srbin je igrao daleko od nivoa na kome zna da bude, nismo videli tu želju za pobedom, pa, čak, ni to sada već karakteristično dranje na stručni štab, kao i peckanje sa publikom, koje bi mu dalo samopouzdanje, i donelo novu energiju na terenu.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/CJ GUNTHER

Ništa od toga nismo videli... Srbinu je najveća želja bila da se domogne zlata u Parizu i medalje koja mu je dugo odmicala, bio je pod velikim pritiskom, znajući da mu je Pariz možda i poslednja šansa da osvoji ono što mu je jedino falilo, čime je sada kompletirao bogato ''carstvo'' nagrada - sada ima sve.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srbin je vlasnik svakog turnira, Mastersa, grend slema, od skoro i zlata na Olimpijadi.

Bilo je jasno da će Novak nakon što je ostvario najveći cilj biti dosta rasterećeniji, i, to se očito odrazilo na ranu eliminaciju na US openu, koja je šokirala mnoge, sa obzirom da mu se predviđala odbrana titule u Njujorku nakon što je prehode godine podigrao pehar u finalu pobedivši Danila Medvedeva.

Danil Medvedev i Novak Đoković na US openu posle finala
Danil Medvedev i Novak Đoković na US openu posle finalafoto: EPA/CJ GUNTHER

Srbin je neposredno nakon poraza od Popirina izjavio da želi da se odmori. regrupiše i oporavi, pa da vidi onda kako će dalje.

Najboljem teniseru ikada sredinom septembra predstoji nastup u Dejvis kupu protiv Grčke, nakon čega ga očekuje Masters u Šangaju, gde ga nije bilo pet godina, nakon toga ide Bersi, a potom i Završni masters u Torinu.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Doduše, Novak će do Torina morati da pazi na rezultate kako bi izborio učešće na Zavšnom mastersu, uzimaju u obzir da u prestonici Italiji mogu da učestvuju prvih osam tenisera sveta.

Srbin je ranijih godina u ovo doba već osiguravao mesto i ono se nije dovodilo u pitanje, sada je, nažalost, malo drugačija situacija.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/CJ GUNTHER

Trenutno, u generalnom poretku, Đoković je sedmi, te ima pravo da nastupi sa obzirom da ima 3.260 prikupljenih bodova ove sezone.

Srbin će, ukoliko bude igrao u Torinu, braniti titulu koju je prethodne godine osvojio pobedivši u finalu Janika Sinera.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.