"Slušaj, kokain ti je u krvi..." Medvedev zagrmeo zbog dopinga Sinera, a onda se poklonio Novaku (Foto)
Danil Medvedev i Novak Đoković posle finala US opena 2023. godine, Foto: EPA/CJ GUNTHER

BEZ DLAKE NA JEZIKU

"Slušaj, kokain ti je u krvi..." Medvedev zagrmeo zbog dopinga Sinera, a onda se poklonio Novaku (Foto)

Rus pričao o Janiku i Đokoviću

Objavljeno:
Veljko Petrović

Danil Medvedev je pobedio Dušana Lajovića i plasirao se u drugo kolo US opena gde ga čeka Fabijan Marošan koji je savladao Hamada Međedovića.

Rus je na konferenciji za medije pričao o doping skandalu Janika Sinera, ali i Novaku Đokoviću, inače braniocu trofeja na Grend slemu u Njujorku.

- Video sam šta je rekao Tejlor (Fric) i zaista mi se svidelo. Vidite, samo Janik zna šta se tačno desilo, mi ne možemo znati. Niko ne može da zna tačnu istinu osim njega, njegovog tima i možda nezavisnog suda. Nadam se da je situacija ista za svakog igrača, da svaki igrač može da se brani, ali mislim da to što je on uradio nije bilo u okviru pravila. Samo su pravila malo nejasna. Zamislite, on je znao šta se desilo, dobro je po njega, pa je uspeo da se odbrani. Zamislite da teniser iz Top 100 dobije imejl i tamo ti kažu, slušaj, kokain ti je u krvi. Onda vi dođete i kažete, nisam nikada to uzimao u životu. Ne znam kako je dospelo. Kada ne znate, onda budete suspendovani. To je taj čudni deo, ali takva su doping pravila. Sve je ok. Samo se nadam da su pravila i tretmani isti za svakog tenisera - rekao je Medvedev.

Janik Siner i Danil Medvedev
Janik Siner i Danil Medvedevfoto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Posle ovoga što se desilo Sineru, da li si oprezniji šta diraš, jedeš, piješ...?

- Ne. Trudim se da se brinem oko tih tvari. Ali, da, nikada ne znate šta može da se desi u životu. Neki doping sportovi, a pričam o svim sportovima godinama unazad, izgledaju smešno. Mnogo njih su smešni zbog načina na koji su se desili. Život je smešan ponekad. Ne. Pažljiv jesam, ali nikada ne znate šta se može desiti - istakao je Medvedev.

Danil Medvedev na meču protiv Dušana Lajovića
Danil Medvedev na meču protiv Dušana Lajovićafoto: EPA/ CJ GUNTHER

Šta misliš o Novakovoj karijeri nakon što je rekao da mu je zlato najveći uspeh?

- Neverovatno. Novak, Rafa i Rodžer, svi znamo da su neverovatni, svi njihovi Grend slem rekordi. Kada god Novak osvoji Grend slem, uvek se oduševiš sa tim što radi. Navikli smo se na to. Nisam gledao finale na Olimpijskim igrama. Bio sam u Montrealu, vremenska razlika je velika. Mislio sam da će Karlos da pobedi posle osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona i igara u Parizu. I onda Novak, sa 37 godina, odigra najbolji meč u sezoni. Oduševljen sam kako je uspeo da odagna pritisak, tamo gde nikada nije uspeo da osvoji, da bude bolja verzija sebe i pobedi Karlosa koji je bio nezaustavljiv ove godine. Bio sam više oduševljen sa Novakom nego što sam inače. Neverovatno, nema šta da dodam - poručio je Medvedev.

Danil Medvedev i Novak Đoković
Danil Medvedev i Novak Đokovićfoto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Na kraju je još jednom pričao o Novakovoj motivaciji.

- Respekt. On poštuje poštovanje. On poštuje igru i rad. Ide po to što želi i ide do kraja. Svi imaju drugačiju rutinu, on ima svoju. Veliko divljenje. Nisam siguran da bih mogao da radim isto, ali imam veliko divljenje prema tome - zaključio je Medvedev.

Bonus video:

00:09

Medvedev našao način da se izduva posle Melburna

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.