Šok meč Karlosa Alkarasa u Njujorku (Video/Foto)
Karlos Alkaras na meču prvog kola US opena 2024. godine, Foto: EPA/DANIEL MURPHY

US OPEN, 1. KOLO

Šok meč Karlosa Alkarasa u Njujorku (Video/Foto)

Španac iznenadio

Objavljeno:
Veljko Petrović

Karlos Alkaras plasirao se u drugo kolo US opena pošto je pobedio Li Tua sa 3:1 u setovima, odnosno 6:2, 4:6, 6:3, 6:1.

Zanimljivo da je Španac odigrao šok meč, tačnije dozvolio je da mu set uzme Australijanac koji je šest godina bio u teniskoj penziji.

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu je prelako osvojio prvi set, a onda je iznenadio Australijanac kineskog porekla.

Odbranio se od momka iz Mursije i usledio je napad na 5:4 gde je jedan od favorita za trofej u Njujorku "skinuo" pojedine brejk lopte, ali poslednju nije!

Osvajač US opena iz 2022. godine vratio se na pravi put u trećem setu, ali se Tu nije obukao i pokazao je da može da se nosi sa zvezdama u razmenama.

Li je tokom karijere samo jednom došao do glavnog žreba i to u domovini, ali nije uspeo dalje od toga, a ima 28 godina, tako da nije novajlija na turu.

Australijanac se ne može videti ni u seriji 250, a kamoli na Mastersima ili Grend slemovima i zanimljivo da je 2014. godine odlučio da se penzioniše.

Ipak, vratio se reketu šest godina kasnije. Kada govorimo o Alkarasu, njegov naredni protivnik biće Botik Van de Zandshlup iz Holandije.

Bonus video:

06:45

KARLOS ALKARAZ NA BORBI BIKOVA U ŠPANIJI

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.