Oglasio se pred US open...
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

javnost je ovo zanimalo

Oglasio se pred US open...

Evo šta je imao da kaže

Objavljeno: 23:03h

Karlos Alkaras razgovarao je u Njujorku na konferenciji za medije pred početak US opena.

Imao je par reči da kaže za najaktuelniju temu trenutno - odnosno, iskretanje zgola koje je imao u subotu.

- Mislim da je sve OK. Prekinuo sam trening iz predostrožnosti, nisam se osećao dovoljno komforno da nastavim s treningom, da ne pogoršam. Prošlo je nekoliko sati, dobro se osećam, sutra ću probati da opet treniram na 100 posto i da ne mislim na to - kaže Alkaraz i dodaje:

- Bio sam ljut jer moram da prekinem trening, ali nisam nijednog trenutka bio zabrinut za učešće na US openu. Sutra ili prekosutra ću biti na 100 posto.

Na pitanje šta misli da je najteže njegovim protivnicima kada se sastanu s njim, Karlos odgovara:

- Mislim da uvek pritiskam protivnike do krajnje granice, pokušavam da budem agresivan sve vreme i da igram raznovrsno. Da rivali ne znaju šta sledeće dolaze, to bih izdvojio.

Karlos Alkaras
Karlos Alkaras foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Alkaraz je u Sinsinatiju izgubio od Gaela Monfisa, imao je samo jedan meč na betonu pred Njujork.

- Nije mi to važno. Voleo bih da sam odigrao više mečeva na betonu pred US open, ali ne utiče to na mene uopšte. Pred Rolan Garos nisam imao mnogo mečeva na šljaci, a uzeo sam titulu. Isto i na Vimbldonu. Ne kažem da će sada biti isto, ali ne brine me to.

Na pitanje kakve je emocije iskusio posle poraza od Novaka Đokovića u olimpijskom finalu, Španac odgovara:

- Bilo je to jedno od najvažnijih finala u mom životu. Ne znam hoće li mi se opet ukazati prilika, igra se na svake četiri godine. Tesan meč, imao sam prilike, bilo je teško nositi se s time. Novak je to zaslužio, imao sam preko puta sebe stvarno odličnog igrača. U danima posle shvatio sam da moram da budem ponosan na srebrnu medalju, da nastavim dalje, da učim iz tog poraza i da budem bolji u sledećem velikom meču.

Nezaobilazna tema bio je i Janik Siner i sve što se dešavalo prethodnih dana.

- Težak trenutak za njega. Komplikovano je, neću da lažem. Šta mogu da kažem? Biće mi teško na engleskom, ali probaću. Verujem u čist sport. Ne znam previše o tim stvarima, siguran sam da ima mnogo stvari koje ne znamo. Ako su pustili Janika da igra i dalje, postoji razlog za to, zaključeno je da je nevin i time moramo da se vodimo - zaključuje Alkaraz.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.