Šok potez Sinera posle dopinga: Đokoviću se sprema nešto neviđeno...
Janik Siner i Novak Đoković, Foto: Paul Crock / AFP / Profimedia

neočekivano

Šok potez Sinera posle dopinga: Đokoviću se sprema nešto neviđeno...

Bliži se početak pred US opena

Objavljeno:

Kada ne zna šta ćeš, vidi šta radi Novak Đoković. Ovo pravilo bi mogao uskoro da primeni Janik Siner. Italijan je otpustio fizioterapeuta i kondicionog trenera koji su, svaki na svoj način, krivi za sve što mu se dogodilo početkom proleća u Indijan Velsu.

Novak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Naravno, to je zvanična verzija, a verovatno i najjednostavnije rešenje. Jer ako su oni krivi za dva pozitivna doping nalaza, zašto bi ih zadržao. Sa druge strane, ako bi ih zadržao, onda možda nisu oni krivi. A ako nisu oni krivi, jasno je ko jeste…

Bilo kako bilo, Umberto Ferara i Đakomo Naldi više nisu u stručnom štabu broja 1, ali to neće dugo trajati. Kako pišu izveštači sa Ju-Es opena, Siner je veoma blizu odluke da ih zameni dvojicom drugih Italijana, ali sa mnogo boljim poslovnim referencama. Obojica su bivši članovi stručnog štaba Novaka Đokovića. Prvi je Marko Paniki, koji je sa olimpijskim šampionom radio otprilike pola decenije. Stupio je na posao posle odlaska Gebharda Fila-Griča koji je dobio posao vezan za Austrijski olimpijski tim.

Nedavno je Paniki prestao da radi sa Đokovićem, najverovatnije zbog njegovih loših rezultata u prvom delu sezone. Na posao se vratio Fil-Grič i rezultati nisu izostali. Đoković se plasirao u finale Vimbldona iako do pred početak londonskog gren slema nije znao da li će biti spreman za turnir posle operacije meniskusa. Samo četiri nedelje kasnije ostvario je svoj san osvojivši zlatnu medalju u Rimu.

Drugi je Klaudio Cimalja koji je neočekivano dobio posao fizioterapeuta početkom prošle godine. Dotle se Novakov kum Miljan Amanović smenjivao sa Ulisesom Badiom, ali je Argentinac još neočekivanije dobio otkaz. Da podsetimo, Gaučos je radio sa Novakom u oba australijska trijumfa kada je bio povređen. Pitanje je bilo da li će završiti takmičenje, a on je dolazio do pehara. Cimalja je već radio sa Sinerom u vreme kada je bio pulen Akademije Rikarda Pjatija. Italijan je bio sa Novakom na Vimbldonu, ali ga u Parizu nema na fotografijama.

Ako su glasine tačne, oba Italijana bi trebalo da se priključe Sinerovom stručnom štabu posle Ju-Es opena tako da će ih Srbin sada gledati u boksu kod trenutno najvećeg rivala - retko viđena situacija. Zato sada sve u teniskom svetu interesuje sa kime će Siner bitu Njujorku. To pogotovo važi za fizioterapeuta. Jer Italijan je imao mnogo problema sa zdravljem, zbog bolova u kuku je preskočio nekoliko turnira, zbog krajnika nije igrao na Olimpijadi.

Zato je jasno da sigurno nije maksimalno fizički spreman za velike njujorške izazove i da su mu potrebna obojica stručnjaka, ali bar malo više fizioterapeut.

Kako sada stvari stoje, samo je sigurno da će u Njujorku sa Sinerom biti obojica njegovih teniskih trenera, Daren Kejhil i Simone Vanjoci.

Prvi nosilac će na Ju-Es openu startovati u utorak protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Bonus video:

00:30

Novak i Nik igraju tenis

Espreso / Sport klub


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.