Raport Željka Obradovića pred start Evrolige! (Foto)
Željko Obradović (levo), Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

REČ TRENERA PARTIZANA

Raport Željka Obradovića pred start Evrolige! (Foto)

Srećan sam zbog igrača zato što su oni veoma brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda, rekao je strateg crno-belih

Objavljeno:

Željko Obradović, trener Partizana izneo je očekivanja pred gostovanje Baskoniji u prvom kolu Evrolige u sredu od 20.30.

- Prva utakmica u Evroligi, ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lasa kao trenera, dosta tranzicije, individualnih rešenja, ofanzivnog skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan - Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici - poćeo je Obradović.

Pablo Laso
Pablo Lasofoto: Starsport©

Koliko je faktor prve utakmice bitan. - U ovom trenutku je jako bitan, a posle kad počne, svaka sledeća je još bitnija. Bitno je, otvara se, da se vidi gde smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje jedne ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer kad odigraš dobro, dolazi rezultat.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

Kakva je kadrovska situacija? - Mislim da radimo dobro, logičan je ovaj put kojim idemo. Nismo imali mnogo treninga, ali smo za tih osam-devet utakmica pred početak sezone. Iz dana u dan pokušavamo da približimo igračima sve ideje koje imamo i naravno, to će zavisiti od budućih protivnika. Majk je i dalje van stroja, oseća se bolje, videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da se priključi timu.

Ajzea Majk
Ajzea Majkfoto: Audrey MCKIE / Sipa Press / Profimedia

Koliko će Vašington odsustvovati sa terena? - Što se tiče odlaska Vašingtona, imate saopštenje kluba u kojem je sve objašnjeno.

Dvejn Vašington
Dvejn Vašingtonfoto: Starsport

Šta možete da nam kažete o atmosferi pred ovaj meč. - Atmosfera je odlična, u svakom smislu. Ja sam se radovao i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem ovom sad, cela suština je da izađeš pred gledaoce i da uživaš u ovom poslu kojim se bavimo. Srećan sam zbog igrača zato što su oni veoma brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvo gostovanje u Subotici, gde smo praktično domaći teren, neverovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelepo veče, košarkaško u Subotici.

Bonus video:

02:32

Željko Obradović o početku priprema Partizana

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.